Drie keer raak voor de Challenge4Life

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Fred Rotgans)

MONNICKENDAM - Een vol Kras Stadion zag afgelopen zaterdag niet alleen een mooie 2-1 overwinning op Sparta, maar was tevens getuige van de kick-off van de Challenge4Life Obstacle Run. Zoals bij elke thuiswedstrijd van de FC werden in de rust drie supporters uit het publiek gekozen, die de kans kregen een wasautomaat van Keukenkampioen te winnen. Daartoe moesten zij vanaf de middenstip een bal in de daar geplaatste wasautomaat schieten. De speaker van het stadion benutte de aankondiging van het wasmachinespel om ook – bij wijze van kick-off – de komende Challenge4Life aan te kondigen. Deze sportieve hindernisloop voor jong en oud op het surfstrand van Hemmeland (Monnickendam) vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 juni.

De opbrengst komt ten goede aan het Huis aan het Water, het centrum voor mensen met kanker en hun naasten. Helaas kregen de drie supporters geen van drieën de bal in de wasautomaat. Wel wonnen zij alle drie een gratis deelnemerskaart voor de Challenge4Life.

Wasmachinespel

Het is traditie om elk jaar de Challenge4Life aan te kondigen met een sportieve en originele kick-off. Vorig jaar waren het topvoetballers Robert Mühren, Damon Mirani en Kees Kwakman, die vanaf de dijk ballen in de botter van de Loeges probeerden te schieten. Het jaar daarvoor waren het kogelstootkampioen Jessica Schilder en een jeugdteam van de RKAV, die als kick-off met een kogelstoot en met ballenschieten het Challenge-spandoek onthulden. En in 2019 verrichtte de Monnickendammer wereldkampioen touwtrekken Tijmen van Rossum de kick-off met een gelegenheidsteam van vrijwillige touwtrekkers. Door dit jaar het wasmachinespel als kick-off te benutten konden maar liefst 6.800 supporters daarvan getuige zijn.

Inschrijving

Met deze kick-off is de inschrijving geopend voor de Challenge4Life, de jaarlijkse hindernisloop voor jong en oud ten bate van Huis aan het Water, het centrum voor mensen met kanker en hun naasten. Het Huis draait voornamelijk op donaties en sponsorgelden en hoopt met deze Challenge de middelen te vergaren om haar goede werk voort te kunnen zetten. Inschrijven voor de Challenge kan op www.challenge4life.nl.