Nog een paar vrijwilligers nodig bij de Speeltoren in Waterland

Nieuws
Museummedewerker Riet Cerpentier.
Museummedewerker Riet Cerpentier. (Foto: aangeleverd)

WATERLAND – Waterlandsmuseum de Speeltoren zou het liefst volgende maand ’s morgens weer opengaan, maar daar zijn nog een paar extra vrijwilligers voor nodig. Riet Cerpentier vertelt wat haar bewoog om zich als museummedewerker te aan te melden.

Riet Cerpentier (spreek uit Kerpentier) is onder meer bekend van Prettig Weekend, het gratis weekblad dat zij in 1990 begon met haar toenmalige echtgenoot Boudewijn. Zij woonden inmiddels tien jaar in Monnickendam en met zijn ervaring in de uitgeverij en haar enthousiasme wisten zij van de krant een groot succes te maken. “Het was wel hard werken”, zegt Riet: “Met werkweken van meer dan zestig uur. We deden in het begin alles zelf: schrijven, opmaken, fotograferen, advertenties verkopen en soms zelfs de wijk lopen.” 

Stadsgids

Van 2006 tot 2017 heeft Riet Prettig Weekend in haar eentje verder gerund. Na haar ‘pensioen’ viel zij allerminst in een gat. Riet is dol op haar dochters en vier kleinkinderen, waar zij veel tijd mee doorbrengt. Toen het bestuur van de Ondernemersvereniging Binnenstad, waar zij lid van was, eens een uitje met een stadswandeling had georganiseerd, liep Riet mee met Harry Voogel. Zijn enorme kennis van Monnickendam werkte zo aanstekelijk dat Riet Stadsgids wilde worden. Riet houdt met hart en ziel van Monnickendam en wil haar woonplaats dan ook graag promoten. Voor de cursus die zij moest volgen kwam zij in de winkel van Waterlandsmuseum de Speeltoren om een boek te kopen. “En toen dacht ik ineens: ‘Dít is leuk!’ Mensen ontvangen in het museum is een mooie aanvulling op het rondleiden in de stad.” 

Museummedewerker

En Riet meldde zich aan als museummedewerker. “Ik leer het museum steeds beter kennen en ik deel mijn kennis graag met de bezoekers.” Riet vertelt er nog enthousiast bij dat je, zonder je op te hoeven geven, op vrijdagavond in de zomermaanden deel kunt nemen aan een stadswandeling door Monnickendam. Verzamelen om half acht voor de deur van het museum. Zie voor meer informatie stadsgidsenmonnickendam.nl

Vrijwilliger

Volg het voorbeeld van Riet Cerpentier en meld je aan als museummedewerker. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als baliemedewerker, museumgids, dagcoördinator of huismeester. Of help je liever een handje op een ander gebied? Mail info@despeeltoren.nl