1000 jaar Nederland in Playmobil

Nieuws
1000 jaar Nederland in Playmobil is binnenkort te zien in de Grote Kerk in Monnickendam.
1000 jaar Nederland in Playmobil is binnenkort te zien in de Grote Kerk in Monnickendam. (Foto: Sjaak van 't Wout)

MONNICKENDAM - In de Grote Kerk van Monnickendam is binnenkort de tentoonstelling ‘Strijd om Vrijheid, 1000 jaar Nederland in Playmobil’ te zien met ‘De Slag op de Zuiderzee 1573’ als pronkstuk binnen deze historische tentoonstelling. De geuzen winnen van de Spanjaarden!

De Slag op de Zuiderzee wordt van 6 juli tot en met 8 oktober herdacht en gevierd met tal van activiteiten in een feestelijk aangekleed Monnickendam met nagebouwde stadspoorten.

4000 Playmobilpoppetjes

Met meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen komt de geschiedenis van Nederland tot leven in de Grote Kerk. In een reis terug in de tijd zien we de ontwikkeling Nederland: Van exit uit het Rooms-Duitse rijk, naar Graafschap Holland, naar Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, naar Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (België-Nederland), naar Koninkrijk der Nederlanden (Nederland en de (ei)landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten). 

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling is ontwikkeld door HISTORIE-KS, Rob Kortekaas en Angelique Schipper. Op dinsdagavond 11 juli vertellen zij als historisch echtpaar alles over de historische opstellingen.

Deze tentoonstelling is te zien van vrijdag 7 juli tot en met zondag 8 oktober 2023 in de Grote Kerk, de toegang is gratis.

De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 8 juli om 10.30 uur door de kinderburgemeester Bo Weeting en burgemeester Marian van der Weele.

Zie ook www.slagopdezuiderzee2023.nl