Foto’s

Kinderburgemeester Bo Weeting opent playmobil tentoonstelling Grote kerk

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Ria Houweling-Bouwman)

MONNICKENDAM -  Kinderburgemeester Bo Weeting en burgemeester Marian van der Weele openden zaterdag 8 juli de tentoonstelling Strijd om Vrijheid, 1000 jaar Nederland in de Grote Kerk in Monnickendam. De tentoonstelling is ontwikkeld door Rob Kortekaas en Angelique Schipper van Historie-KS.  

Ter gelegenheid van de herdenking van de Slag op de Zuiderzee wordt in de Grote Kerk in Monnickendam met de expositie ‘Strijd om de vrijheid’ 1000 jaar geschiedenis van Nederland uitgebeeld met meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. 

De tentoonstelling is uitsluitend te zien tijdens de openingstijden van de Grote kerk in Monnickendam.

Tentoonstelling Speeltoren

Aansluitend op deze tentoonstelling biedt museum de Speeltoren de jeugd een leuke activiteit. Want als je al die duizenden poppetjes in de Grote Kerk hebt gezien, wil je natuurlijk niets liever dan er zelf mee spelen! Dat kan vanaf 8 juli in de Juniorzaal van museum de Speeltoren. 

Tot 8 oktober van dit jaar is er voor hen als extra materiaal een hoeveelheid Playmobil beschikbaar om de fantasie te prikkelen en spelenderwijs de geschiedenis van Waterland te doen herleven.

Het museum is open op dinsdag tot en met zondag van 11 tot 17.00 uur. De entree voor kinderen van 4 tot 12 jaar is € 2,50. Let op, kinderen jonger dan 12 jaar mogen het museum uitsluitend onder begeleiding van een volwassene bezoeken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding