Themawandeling Monnickendam

Nieuws
Monnickendam heeft een grote verscheidenheid aan gevels en bouwstijlen, wat vertellen deze gevels ons!?
Monnickendam heeft een grote verscheidenheid aan gevels en bouwstijlen, wat vertellen deze gevels ons!? (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Monnickendam heeft een grote verscheidenheid aan gevels en bouwstijlen, wat vertellen deze gevels ons!? Zondag 26 november 2023 is  er een themawandeling in Monnickendam. Thema is deze keer Bouwstijlen

De zondagmiddag wandeling begint bij De Waegh, wellicht voert de wandeling naar het voormalig Stadhuis op het Noordeinde of Herenhuis de Bruijnvis. Maar ook de geschiedenis van woonhuizen in de Kerkstraat zijn een nadere uitleg waard. 

Tijdens een wandeling langs deze gevels zal de stadsgids de kenmerken naar voren brengen. De voorgevels geven niet altijd een goede weergave van het pand erachter. Kortom het belooft  een interessante wandeling te worden.

Locatie: Informatiepunt Waterland, Zuideinde 2 in Monnickendam. Aanvang: 14.30 uur. Taal: Nederlandse rondleiding. Circa 1,5 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten: € 5,- per persoon t.b.v. projecten in de binnenstad.