Handwerken bij de sluis in Monnickendam

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Heb je een handwerkklus die maar niet afkomt, of dat nu naaien, breien, macrameeën, haken of kralen rijgen is, dan kun je  vanaf januari terecht bij ‘Handwerken bij de Sluis’ op vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. “In het nieuwe jaar geven we handwerkadvies door dames die daar ruime ervaring mee hebben. Eens per week komen de dames samen en staan klaar met raad en daad.”

De dames staan klaar met raad en daad

Tijdens de voorbereidingen van de feesten van de Slag op de Zuiderzee, heeft een groep dames zich ingezet bij het helpen van het maken van historische kleding. Margit Kniesmeijer: “Het werd ons steeds meer duidelijk dat de kennis die wij hebben langzaam maar zeker aan het verdwijnen is. Had vroeger elk huishouden een naaimachine en kon moeder daarmee overweg, dat is tegenwoordig niet meer zo. Toch zijn er heel veel mensen die graag met hun handen willen werken. Een los naadje herstellen, een jurk afmaken waar je ooit aan bent begonnen, een sjaal afbreien of een ketting afmaken.”

Binnenlopen  

Als je zin hebt om te komen, dan kun je zo binnenlopen en aanschuiven aan de grote tafel. De dames stellen hun kennis en tijd gratis ter beschikking. Aanmelden hoeft niet en de adviezen zijn gratis. Op tafel staat een potje om een donatie te doen voor koffie en thee. Een gezellige manier om een paar uurtjes te werken aan jouw handwerkklus.

Info 

Vanaf 19 januari ben je iedere vrijdagmiddag welkom in de benedenruimte van het Informatiepunt (VVV) van 13.30 tot 16.00 uur, Zuideinde 2 in Monnickendam. Info via margit@kniekon.nl