Kerststallententoonstelling Monnickendam

Nieuws
Het is een echte traditie in Monnickendam; de kerststallen van Rita van Bavel. Ze zijn weer te bewonderen van 10 t/m 30 december.
Het is een echte traditie in Monnickendam; de kerststallen van Rita van Bavel. Ze zijn weer te bewonderen van 10 t/m 30 december. (Foto: Ria Houweling)

MONNICKENDAM - Na het geweldige succes van vorig jaar is er nu ook weer een kerststallententoonstelling in de kapel van de R.K. Nicolaas en Antoniuskerk op het Noordeinde 19 in Monnickendam. Kerststallen uit de gehele wereld, verzameld door Henk en Rita van Bavel-Bakker. Dit jaar zijn er meer dan 500 kerstgroepjes bewonderen, waaronder weer nieuwe en unieke exemplaren. 

Bekijk kerststallen uit de gehele wereld 

Het sobere verhaal van Jezus’  geboorte heeft de volksfantasie door de eeuwen heen voldoende voedsel gegeven om daaromheen kleurrijke taferelen te laten ontstaan. 

Uitgebreide collectie 

Elk land of landstreek heeft zo zijn eigen kerstgroep. Uit Peru een kleurrijke, een bijzondere uit Lapland met een rendier en een kindje, houtsnijwerk uit Polen, Duitsland en Oostenrijk. Uit Mexico een kersstalletje waar Maria het kindje op haar rug draagt. Heel kleine groepjes, maar ook zeer uitgebreide groepen met de 3 wijzen, engelen, herders en veel dieren zoals schapen, kamelen, een os en ezel, maar ook een lama en een alpaca. Te veel om op te noemen. Kom dus gerust een kijkje nemen bij deze uitgebreide collectie.

Er is ook een wandeling uitgezet door Monnickendam waar je op ruim 50 plaatsen een kerstgroep bij winkels en particulieren kunt bekijken.

Dit jaar zijn meer dan 500 kerstgroepjes te bewonderen 

De kerststallenroute door Monnickendam is een initiatief van Stichting Promotie Waterland (SPW) in samenwerking met Rita van Bavel. 

De route is gratis verkrijgbaar in de kerk (dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur), bij het Informatiepunt (VVV) op het Zuideinde 2 (van donderdag t/m zaterdag van 11.00-14.00 uur), Kreatiek Neijzen, Kerkstraat 42 en Museum de Speeltoren op het Noordeinde 2.

Route

De route kun je ook downloaden als pdf via www.vvvwaterland.nl 

Vanaf zondag 10 december t/m zaterdag 30 december 2023 is de tentoonstelling dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. 

Van harte welkom

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Afbeelding