Open kennismaking met het christelijke geloof

Nieuws
Voor wie nieuwsgierig is naar de grote vragen van het leven en het christelijke geloof, is er binnenkort de cursus 'Vieren' bij Protestantse Gemeente Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland.
Voor wie nieuwsgierig is naar de grote vragen van het leven en het christelijke geloof, is er binnenkort de cursus 'Vieren' bij Protestantse Gemeente Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland. (Foto: Pixabay)

Open kennismaking met het christelijke geloof

REGIO - Voor wie nieuwsgierig is naar de grote vragen van het leven en het christelijke geloof, is er binnenkort de cursus ‘Vieren’ bij Protestantse Gemeente Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland.

Samen met gespreksleider pastor den Otter duiken de deelnemers in grote levensvragen 

De cursus ‘Vieren’ is een open en vrije kennismaking met het christelijke geloof. De cursus steekt in bij de christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren. In een aantal ontmoetingen leren de deelnemers de achtergrond van deze feesten kennen, ze spreken hierover door en ze onderzoeken de betekenis en levenswijsheid van deze feesten. 

De cursus gaat van start op donderdag 7 maart om 20.00 uur in de kerk van Uitdam (vanaf 19.45 koffie). Het onderwerp is dan Veertigdagentijd in de aanloop naar Pasen. De tweede cursusavond is op Goede Vrijdag 29 maart, waarbij we gezamenlijk een viering meemaken in de kerk van Zuiderwoude om 19.30 uur vanuit het thema Lijden.

Levensvragen

Samen met gespreksleider pastor Geke den Otter duiken de deelnemers in grote levensvragen, zoals: Hoe vind je verdieping als je leven druk is? Geeft het ruimte om dingen te laten of juist te starten met nieuwe activiteiten? Waarom vieren we eigenlijk Hemelvaart en Pinksteren? Hoe leef je ten volle? Wat geeft je kracht om door te gaan als het tegenzit? Aan de hand van interessante video’s, overzichtelijke informatie en kleine oefeningen onderzoeken de deelnemers welke weg zij hiermee zelf willen gaan. Openheid en respect voor elkaars mening staan voorop. 

Mooie ontmoetingen 

De cursus ‘Vieren’ staat voor mooie ontmoetingen, diepe gesprekken en gezelligheid. De deelnemers delen enkele keren een maaltijd met elkaar en praten door over het leven, het christelijke geloof en hun eigen keuzes.

Deelname is gratis

Deelname is gratis. Meer info is te vinden op Protestantse gemeente Zuiderwoude-Uitdam-Broek in Waterland (protestantsekerk.net) of neem contact op met pastor Geke den Otter (pastor.geke@gmail.com) tel. 06-45148049.