Lezing Rotary: Amerikaanse Toestanden

Nieuws
De actualiteit in Amerika eist dagelijks onze aandacht op, want gelijke ontwikkelingen doen zich ook voor in Europa en in ons land.
De actualiteit in Amerika eist dagelijks onze aandacht op, want gelijke ontwikkelingen doen zich ook voor in Europa en in ons land. (Foto: aangeleverd)

WATERLAND - Nadat Rotary Purmerend-Waterland in november en januari al een tweetal lezingen organiseerde onder prima belangstelling is deze lezing: Amerikaanse Toestanden door Kenneth Manusama de derde in een reeks. De toegang is gratis en de lezing vindt plaats in Restaurant Spijkerman in Purmerend, op woensdagavond 13 maart. Aanvang lezing om 20 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Graag wel van te voren even aanmelden via mail: rcpurmerendwaterland@gmail.com, onder vermelding met hoeveel personen u komt. 

Amerika staat bij veel Nederlanders op het netvlies, nu misschien nog wel meer dan anders. De actualiteit in Amerika eist dagelijks onze aandacht op, want gelijke ontwikkelingen doen zich ook voor in Europa en in ons land. Begrip van Amerika is dus des te belangrijker. Amerika is een prachtig vakantieland, een land van onbegrensde mogelijkheden. Maar dat geldt niet voor iedereen, en dat geldt ook niet overal. Het is een verscheurd land, politiek zijn er grote kloven, de verschillen tussen arm en rijk zijn nog nooit zo groot geweest, de vrijheid om wapens te dragen leidt tot ongelooflijk verdriet en het feit dat de rassenscheiding in 1968 (pas iets meer dan 50 jaar geleden) officieel werd afgeschaft wil niet zeggen dat er geen discriminatie meer is. Het is goed te weten hoe het zover is gekomen. En met de verkiezingen in aantocht moeten we ons realiseren wat er op het spel staat en wat er kan gebeuren. Genoeg om over te praten.

Kenneth Manusama

 Op bovenstaande vragen en vele andere zal de heer Kenneth Manusama antwoord kunnen geven in zijn lezing op 13 maart 2024. De heer Manusama is opgeleid als volkenrechtjurist aan de Vrije Universiteit van Amsterdam tot promotie aan toe. Hij heeft vele jaren gewoond en gewerkt in Amerika en hij heeft door de jaren heen veel les gegeven aan de VU en andere Nederlandse universiteiten, inclusief Amsterdam University College, maar ook New York University. De afgelopen jaren gaf hij ook les in het Amerikaanse staatsrecht. 

Kenner van Amerika

Sinds 2020 geeft Kenneth veelvuldig commentaar op Amerikaanse kwesties in diverse media. Op 27 februari 2024 verschijnt zijn boek ‘Democratie van het Wilde Westen’.” Met recht een kenner van Amerika dus. 

Meer interessante onderwerpen

Nadat Rotary Purmerend-Waterland in november en januari al een tweetal lezingen organiseerde onder prima belangstelling is deze lezing de derde in een reeks. Een reeks die de komende maanden aan nog een aantal interessante onderwerpen aandacht wil geven. Iedereen die belangstelling voor dit onderwerp heeft wordt uitgenodigd. U hoeft dus geen lid te zijn van Rotary. Mocht u nog wat meer willen weten over de lezing of over Rotary, zie rotary.nl/purmerendwaterland/

Of mail rcpurmerendwaterland@gmail.com