Bach in de Grote kerk Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM - Het vierde concert in de serie Bach Monnickendam wordt zondag 7 mei gehouden in de Grote of St. Nicolaaskerk, Zarken 2 te Monnickendam. Op het programma staat: D.Buxtehud Magnificat (BuxWV 203), G.P.Telemann, Sonate voor altviool en continuo, W.Fitzenhagen Resignation, W.Popp Prélude dramatique (Op.355), J.S.Bach Cantate 210: O holder Tag, erwünschte Zeit.

Cantate 210 van Bach, O holder Tag, erwünschte Zeit is hele feestelijke muziek voor orkest en sopraan. En dat is niet verwonderlijk, want Bach schreef deze cantate voor een trouwerij. Wat een huwelijkscadeau! De sopraanpartij is zeer veeleisend en wordt zondag gezongen door drie sopranen van PA'dam: Martha Bosch, Frédérique Klooster en Mignon Primus.
Het Nicolaas Consort staat als altijd onder leiding van Maria van Nieukerken. Op het orgel speelt Wim Dijkstra het Magnificat van Buxtehude, de lofzang van Maria getoonzet door een van de voorlopers en voorbeelden van Bach.
Altviolist Rubens Sanderse speelt een Sonate van Telemann, vriend en collega van Bach. Ter contrast worden twee bijzondere romantische stukken uitgevoerd van onbekende componisten. Resignation voor cello en orgel van Fitzenhagen en Prélude dramatique van Popp, voor fluit, cello en orgel.
Om 15.15 uur geeft Gustavo Trujillo een korte inleiding op de Bach-cantate. Het concert begint om 15.30 uur. Entree: volwassenen € 10,- / kinderen € 1,-.