Blauwe Vlag mét Groene Wimpel Jachthaven Waterland

Nieuws

MONNICKENDAM - De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 175 Blauwe Vlaggen toegekend: 113 jachthavens en 62 stranden. In Den Helder, waar de Blauwe Vlag-uitreiking 2016 plaatsvond, ontving Jachthaven Waterland in Monnickendam het Blauwe Vlag Certificaat mét Groene Wimpel.
Op initiatief van een aantal Blauwe Vlag-jachthavens is aan de internationale eisen van de Blauwe Vlag een aantal criteria toegevoegd op gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze criteria zijn overgenomen van het keurmerk Green Key voor de gastvrijheidssector (www.greenkey.nl). Deze criteria gelden een breed terrein: onder andere duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing, schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid.
Tijdens de inspectie in 2015 van Jachthaven Waterland zijn bovenstaande extra criteria onder de loep genomen door een onafhankelijke keurmeester van de Blauwe Vlag. De uitslag hiervan is door de nationale jury Blauwe Vlag Nederland beoordeeld met als resultaat een Groene Wimpel boven op de Blauwe Vlag in 2016.
Bedrijfsleider Bas Komin van Jachthaven Waterland is erg ingenomen met deze extra waardering. "Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel van onze jachthaven. Wij besteden al veel aandacht aan het milieu, maar met deze extra zware normen op gebied van bijvoorbeeld duurzame inkoop, waterbesparing, personeelsmanagement en groenonderhoud zijn we onze jachthaven nog meer aan het verduurzamen."