Kerstconcert Gemengd Koor Broek in Waterland

Nieuws

BROEK IN WATERLAND - Het Gemengd Koor Broek in Waterland brengt zondag 18 december een concert in de sfeervolle Broeker kerk. Tijdens dit kerstconcert laat het Broeker koor meer en minder bekende kerstliederen klinken, zowel klassieke als eigentijdse. Zo zal het koor liederen zingen die al in de middeleeuwen te horen waren, maar ook komt er mooie koormuziek uit de 20e eeuw voorbij.

Daarnaast staat er ook een langer muziekstuk op het programma, de Missa Brevis van componist Jacob de Haan. Dit is een licht klassieke mis, die wat sfeer betreft helemaal bij de kerst past. Het Broeker koor zingt de Missa Brevis samen met het gemengd koor Sint Caecilia uit Monnickendam en dat belooft een groots koorgeluid. Het Caeciliakoor, dat net als het Broeker koor onder leiding staat van Gerarda Bloem, zal ook zelf verschillende kerstliederen zal laten horen. Corrien van Dam en Rob de Jong begeleiden beide koren op de vleugel.
Zondagmiddag 18 december om 15.00 uur in de Broeker kerk. Kaarten zijn voor aanvang van het concert in de kerk verkrijgbaar, de kerk gaat open om 14.30 uur. Toegangprijs: € 10,- (donateurs/CJP € 7,50; kinderen 6 t/m 16 jaar € 3,-).