Kerststallenroute in Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM - Vanaf heden kan, net als vorig jaar, weer een sfeervolle kerststallenroute gelopen worden door Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs zo'n vijfenveertig gevels in de binnenstad van Monnickendam.

De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels. Zowel bij het informatiepunt van Stichting Promotie Waterland op de Middendam als in de kerk is de route op papier verkrijgbaar. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden. De route is ook te downloaden als pdf op www.onswaterland.nl.
De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde is in deze periode dagelijks te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van eerste kerstdag. Op tweede kerstdag wordt er speciale aandacht besteed aan de kinderspeurtocht met chocolademelk en een kleine attentie.