Vernieuwde praktijk Fysiotherapie Ooster Ee opent haar deuren

Partnerbijdrage
26 november open dag in vernieuwde praktijk Fysiotherapie Ooster Ee.
26 november open dag in vernieuwde praktijk Fysiotherapie Ooster Ee. (Foto: John Verweij)

MONNICKENDAM - Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee vernieuwde onlangs haar praktijkruimte. Met een verdubbeling van het aantal beschikbare vierkante meters beschikken patiënten en fitnessgroepen nu over een riante oefen- en trainingsruimte. En, ook niet onbelangrijk: er is ook een nieuwe en gezellige ontmoetingsruimte.

Iedereen welkom op open dag zaterdag 26 november

In de vernieuwde praktijkruimte van Fysiotherapie Ooster Ee, aan ’t Spil 20, valt direct de frisse kleurstelling en moderne inrichting op. Daarvoor verantwoordelijk is Carla Bruin, die naast haar ruim 40-jarige expertise als fysiotherapeut, zichtbaar ook talent heeft voor interieurstyling. In de nieuwe oefen- en trainingsruimte staan op royale afstand van elkaar een groot aantal professionele sporttoestellen voor fitness, revalidatie en medische therapie. De sprinttrack, een lange kunststof loopmat, is een opvallende eyecatcher. “Deze mat werkt heel uitnodigend. Mensen die binnenkomen, trekken graag even een sprintje of wandelen eroverheen,” zegt Carla Bruin. Met Jan Peter Valk en Aldo Ottens vormt zij de driekoppige maatschap. Gezamenlijk geven zij leiding aan een team dat bestaat uit tien fysio- en manueel therapeuten. 

Expertise 

Fysiotherapie Ooster Ee verleent al meer dan dertig jaar zorg aan de inwoners in de regio Waterland. “Knie- heup- en schouderrevalidatie, rug- en nekproblematiek, longaandoeningen, hart- en vaataandoeningen en neurologische problemen zoals Parkinson: we hebben ontzettend veel expertise in huis,” vertelt manueel therapeut en ondernemer Jan Peter. Onlangs werd hij in de gelegenheid gesteld een deel van de naastgelegen bibliotheek bij de praktijk te betrekken. 

“We hebben ontzettend veel expertise in huis”

Jan Peter: “Hiermee ging een jarenlange wens in vervulling: een ruimte die alle moderne en veilige faciliteiten biedt om de mensen met gezondheidsproblemen op gebied van bewegen te ondersteunen bij herstel en verbetering van hun fysieke prestaties. Ook de fitnessgroepen hebben in de nieuwe situatie lekker de ruimte en kunnen nu nog meer worden uitgedaagd.”

Gezond leven 

Fysiotherapie Ooster Ee richt zich, naast curatieve zorg, ook op het aanbieden van preventieve zorg. Jan Peter: “De gezondheidszorg heeft gelukkig steeds aandacht voor preventie en gezondheidsbevordering. Ik zeg altijd: bewegen is een eerste levensbehoefte. Wij zijn een steunpunt voor de landelijke organisatie de Leefstijlclub. Op verschillende manieren maken we mensen bewust van een gezonde leefstijl. Dat doen we onder andere met het Fit SWITCH programma, waarin we mensen in twaalf weken inspiratie, voorlichting en tools geven voor het verbeteren van hun leefstijl. Je leert wat een lichaam nodig heeft om gezond oud te worden. Als je op de goede manier beweegt en gezond leeft, kan dat je heel veel extra, gezonde levensjaren opleveren. Regelmatig bewegen levert een enorme winst op. Mijn motto is: blijf alsjeblieft gezond, minimaal tot je tachtigste!” 

Op zaterdag 26 november organiseert Fysiotherapie Ooster Ee een open dag voor de inwoners van Waterland. Iedereen is van 10.00 - 14.00 u. van harte welkom een kijkje te komen nemen.