Wintermarkt Monnickendam: gezellig lokaal je kerstinkopen doen

Partnerbijdrage
Claudia en Ronald.
Claudia en Ronald. (Foto: COPYRIGHT(C)E.RUIS 2021)

WATERLAND – Ondernemend Waterland, de community van betrokken Waterlandse ondernemers, is voornemens er dit jaar weer mooie feestdagen van te maken. Daarom organiseren zij zondag 18 december de Wintermarkt Monnickendam, in de authentieke straten van Monnickendam. Door de winkelstraten zal een slinger van kramen staan met allerlei leuks en lekkers voor tijdens en na de kerstdagen. De aangesloten lokale ondernemers hebben mooie aanbiedingen voor de feestmaand geselecteerd en de winkels zetten hun deuren wijd open voor het publiek.

Sfeervol winkelen met muziek van kerstmannenorkest

Claudia Heldoorn van Style Fashion & Living coördineert samen met Ronald van Carabas goudsmeden de organisatie van de Wintermarkt. Ze vertelt dat er dit jaar een samenwerking is met de mensen van marktevenementen.nl. “Zij nemen ons de planning en organisatie uit handen en met hun professionaliteit zorgen zij voor een grotere markt, met een groter bereik. We verwelkomen niet alleen de inwoners van Monnickendam, we ontvangen ook graag mensen uit de omringende dorpen en steden.”

Winkel Wonderland

Het belooft een gezellige dag te worden, een echte Winkel Wonderland, met een kerstmannenorkest dat op straat kerstliedjes speelt en sfeervol verlichte kraampjes en winkels. 

Goed doel

Natuurlijk staat op de Middendam de grote Rotary kerstboom en de Rotary verkoopt daar ook lekkere producten voor het goede doel. Mensen kunnen genieten van een glaasje glühwein hier en daar en er zijn genoeg plekjes om even een hapje of drankje te doen tussendoor. 

Koop lokaal

Door aankopen te doen in de versierde winkels en kraampjes ben je ook milieubewust en duurzaam bezig. Door lokaal te kopen is er minder vervuilend transport nodig om je producten tot bij jou te krijgen. 

En bij een lokaal product ben je zeker dat het eerlijk en in een veilige omgeving gemaakt is. Lokaal kopen betekent soms iets meer betalen, maar daar krijg je vaak meer service voor terug. 

“We ontvangen ook graag mensen uit de omringende dorpen en steden.”

De lokale ondernemers hebben veel kennis van de producten en kunnen daardoor een beter advies uitbrengen of eventuele vragen beantwoorden.

Al eerder heeft bestuurslid Dekker gezegd: “Ik denk dat we er samen een mooie decembermaand van kunnen maken. Onder de noemer: steun de lokale ondernemer/Support Your Local zou ik willen zeggen: neem eens een kijkje in de vele prachtige winkels die Waterland rijk is en koop je decembercadeaus lokaal. Namens Ondernemend Waterland alvast hele fijne feestdagen gewenst!” 

Meer informatie: www.ondernemendwaterland.nl.