PvdA Waterland wenst u een gelukkig, gezond en sociaal 2023!

Partnerbijdrage
Petra, Henk, Ton, Fred, Alexander, Jelmer, Symen, Brigitte en Arend.
Petra, Henk, Ton, Fred, Alexander, Jelmer, Symen, Brigitte en Arend. (Foto: aangeleverd)

De PvdA groeit en we zijn heel actief. We houden enquêtes en komen vervolgens echt in actie om zaken concreet te realiseren. Wat we doen.

Senioren-enquête voor alle 60+ers in Waterland

* De PvdA houdt tot en met 8 februari 2023 een enquête, omdat wij graag willen weten hoe het met onze bewoners gaat. Gaat het goed? Bent u tevreden over uw huis, uw woonomgeving, de voorzieningen? Al 160 bewoners vulden de enquête in! Doe mee: Scan de QR code in de foto of kijk in uw kern of uw dorpshuis.

12 december 2022 is Helpdesk Waterland gestart

* Kom je er helemaal niet uit bij de gemeente? Bel dan naar Helpdesk Waterland. Evert en Herman denken met u mee en verwijzen u door naar de juiste plek. 

Helpdesk Waterland: 06-20 28 96 69. Je kan elke maandag tussen 16.00- 18.00 uur bellen. 

Jongeren-enquête over wonen

* We hielden tweemaal een jongeren-woonenquête  en brachten hun wensen bij gemeente en projectontwikkelaars. 

* Op het Galgeriet komen daadwerkelijk 100 sociale huurwoningen en 100 sociale koopwoningen. Dit is bij onze wethouder in goede handen. (Bouw 2024)

Bibliotheek met moderne middelen

* Op ons initiatief is er geld beschikbaar gesteld om in de bibliotheek meer werkplekken, media en digitale middelen te kunnen maken voor o.a. jongeren. 

Inrichting openbare Ruimte

* Op ons initiatief komt er een digitale enquête over de invulling van de openbare ruimte van het Galgeriet. Wij willen u de kans geven leuke plannen te maken zodat er leuke, gezellige en goede ontmoetingsplekken in deze mooie nieuwe wijk ontstaan.

Noodfonds 

* We gaan door met zoeken hoe we bewoners in nood en (sport)verenigingen en stichtingen in nood kunnen helpen. Wel zijn we blij dat het is gelukt om mensen tot 130% van bijstandsniveau een toeslag te kunnen geven voor hun hoge energiekosten Vraag het aan!

Ook in 2023 gaat de PvdA weer hard aan de slag voor alle Waterlanders.