Laatste weekend maart wandelen, fietsen en hardlopen in Zandvoort

Sport
Hardlopen op het strand van Zandvoort.
Hardlopen op het strand van Zandvoort. (Foto: aangeleverd)

REGIO - In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 maart staan Zandvoort en omgeving in het teken van de 30 van Zandvoort, de Omloop van Zandvoort en de Zandvoort Circuit Run. Naar verwachting komen 24.000 wandelaars, fietsers en hardlopers naar de start in Zandvoort. De inschrijving voor de drie door Le Champion georganiseerde evenementen is nog t/m maandag 13 maart geopend.

Nog tot en met 13 maart opgeven voor door Le Champion te organiseren evenementen

Door Le In het weekend dat de zomertijd in Nederland ingaat, gaan wandelaars, fietsers en hardlopers vanaf het CM.com Circuit Zandvoort voor een mooie sportieve prestatie. De drie evenementen kennen diverse afstanden en uitdagingen voor zowel volwassenen als kinderen. Op zondag is er ook voor supporters veel te zien en beleven op de paddock van het circuit.

30 van Zandvoort

Op zaterdag 25 maart wordt het sportweekend in Zandvoort afgetrapt met de 11e editie van de 30 van Zandvoort. Dit wandelevenement brengt al het unieke van de badplaats, inclusief het strand, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de adembenemende natuur samen in twee afwisselende routes van 30 en 18 km. Tijdens de jubileumeditie vorig jaar, is de One Lap (4 km) geïntroduceerd. Wegens het succes kunnen dit jaar wandelaars van beide afstanden hiervoor kiezen. Je wandelt met zonsopkomst een volle ronde over het circuit en krijgt de unieke kans om de racebaan te zien vanuit de ogen van de Formule 1-coureurs. Voor deze belevenis is nog een beperkt aantal startbewijzen verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.30vanzandvoort.nl.

Omloop van Zandvoort

Zondag 26 maart wordt in gang getrapt door 4.000 fietsers die van start gaan bij de 9e editie van de Omloop van Zandvoort. Dit fietsevenement is bekend komen te staan als het begin van het fietsseizoen. De routes van 40, 80 en 120 km beginnen met een ronde over het CM.com Circuit Zandvoort en brengen de fietsers door de mooie omgeving van Zandvoort en richting het Groene Hart. Er zijn nog slechts 300 startbewijzen beschikbaar. Inschrijven kan via www.omloopvanzandvoort.nl.

Zandvoort Circuit Run

Vanuit de pitstraat starten op zondag 26 maart naar verwachting 14.000 hardlopers aan de 14e editie van de Zandvoort Circuit Run. Voor zowel de afstanden 4 km, 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km) als de Picnic Kids Circuit Run en Circuit Run Specials, voor sporters met een beperking, is inschrijven nog mogelijk. De indrukwekkende pitstraat, de vele hoogteverschillen en de snelle kombochten: veel sensationeler dan deze start- en finishlocatie kun je het als hardloper niet krijgen. Ontdek het unieke circuit en schrijf je in via www.zandvoortcircuitrun.nl.

Na afloop van de evenementen zijn er meerdere restaurants in het centrum van Zandvoort en strandpaviljoens die het Zandvoort Menu aanbieden, zodat deelnemers met een volle maag, voldaan huiswaarts kunnen keren.

Supporters zijn welkom

De Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run zijn niet alleen voor deelnemers unieke belevingen, maar ook voor supporters! Slechts één keer per jaar is het mogelijk om zó dichtbij het heilige asfalt, de pitboxen en de kombochten van het circuit te komen. Bij het racefestival op de paddock is op zondag 26 maart genoeg te beleven.

Een supportersticket is te bestellen via de websites van de Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Ga je liever voor een sportieve uitdaging? Schrijf je dan snel in voor een van de evenementen. De inschrijving is nog geopend t/m maandag 13 maart

Fietsen met het circuit als startpunt.