Zeedijkkoor zingt het levenslied in Broek in Waterland

Uitgaan
Het Zeedijkkoor
Het Zeedijkkoor (Foto: aangeleverd)

BROEK IN WATERLAND - Het Zeedijkkoor zingt liederen van Amsterdam in de Broeker Kerk. Het betreffen spannende en ontroerende kleinkunst- en levensliederen over het leven op en rond de kleurrijke Zeedijk in Amsterdam.

Het begon 30 jaar geleden, in een kroeg op de Zeedijk. Daar werd steeds vaker door de stamgasten aan de tap gezongen. Zodat men besloot een koor op te richten. Met de enthousiaste inzet van de koorleden en onder de professionele leiding van dirigent Paul Tijink ontwikkelde het koor zich en kreeg een eigen, theatraal gezicht. Het koor wordt veel geprezen om zijn uitbundige optredens in de Zeedijkbuurt, maar ook op festivals.

Liefde en leven

In het Nederlandstalige repertoire van het koor staan de (betaalde) liefde en het leven op en rond de Amsterdamse Zeedijk centraal: dames van lichte zeden, hun klanten, de kroegen, het plezier en de zorgen.

‘Ik leef op Amsterdamse lucht vanaf mijn vroegste kindertijd.
Ik raak het Amsterdams parfum zelfs in mijn dromen zelden kwijt.’ Tekst: Jan Boerstoel, muziek: Martin van Dijk

Veel liedjes zijn afkomstig uit de kleinkunstwereld, met teksten van bijvoorbeeld Jan Boerstoel, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink en Huub van der Lubbe. Ook muziek van Drs. P staat op het repertoire. Hij droeg het Zeedijkkoor een warm hart toe en woonde regelmatig een optreden bij.

Het optreden vindt zondag 26 februari plaats, aanvang 15.00 uur. Einde circa 16.30 uur (incl. pauze). Prijs ticket: € 12,50.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.broekerkerk.nl