Expositie in en over Waterland

Uitgaan
Werk van Karin Beek.
Werk van Karin Beek. (Foto: aangeleverd)

REGIO -  Karin Beek (beelden) en Jeroen Dercksen (schilderijen en tekeningen) exposeren tot en met 25 juni Hun werk in het Witte Kerkje in Holysloot. Karin Beek en Jeroen Dercksen leerden elkaar kennen in Waterland, waar zij allebei woonden en werkten. Er ontstond een hechte vriendschap die extra werd verrijkt door herkenning van en bewondering voor elkaars werk. Jeroen is inmiddels weg uit Waterland, Karin woont en werkt er nog.

Voor beiden blijft het Waterlandse landschap, de dieren, de bloemen en de mensen die er wonen een inspiratiebron. Karin maakt figuratieve bronzen beelden. Haar werk kenmerkt zich door een eigen ‘touch’ omdat elk détail met geduld en vakmanschap vormgegeven is. Zo weet zij de essentie, van wat een dier of mens is of doet, feilloos uit te beelden. Haar vermogen om het zeer harde materiaal een levende uitdrukking te geven is daarbij uniek. Veel mensen hebben dan ook de neiging het werk aan te willen raken. En dat mag!

Meesterlijk

Jeroen maakt maakt figuratieve en ook abstracte schilderijen en tekeningen. Zijn werk is tevens herkenbaar door de toewijding en het vakmanschap waarmee het gemaakt is. Ook hij weet zo de essentie, van wat de mens, een bloem of landschap is, meesterlijk te raken. Zijn vermogen om met verf, potlood, inkt en tegenwoordig ook met nieuwe media, uitdrukking te geven aan object en ruimte is uniek. Misschien is er de behoefte zijn werk ook aan te raken? Dat mag dan weer niet.

De kunstenaars exposeren vaak samen en die exposities zijn interessant omdat het werk, zo verschillend, onmiskenbare raakvlakken heeft en getuigt van liefde voor het landschap, de dieren en mensen.

Deze expositie is te bezoeken op zaterdagen en zondagen, ook de pinksterzondag van 13.00 tot 17.00 uur.*

En op afspraak: info@jeroendercksen.nl

* Met uitzondering van 11 en 22 juni.

Werk van Jeroen Dercksen.