Culinaire fietstocht door Waterland

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WATERLAND – Nadat de voorinschrijving voor Happen & Trappen in Waterland, op de website van Rotaryclub Monnickendam, was opengesteld ging het direct hard met de aanmeldingen. Ondanks dat is er nog plek voor nieuwe aanmeldingen voor het culinaire fietsevenement op zondag 4 juni aanstaande. Niet alleen is er een nieuwe route uitgezet en zijn er nieuwe culinaire gerechten bedacht, ook is er traditiegetrouw weer een nieuw goed doel uitgekozen.

De verschillende leden van Rotaryclub Monnickendam hebben diverse taken om de culinaire fietstocht weer te laten slagen. Jaarvoorzitter Jan Zetzema: “Een aantal leden zet elke keer weer een nieuwe fietsroute uit door ons prachtige Waterland. Een ander team houdt zich bezig met de culinaire invulling, bedenkt de gerechten en zorgt voor de inkopen daarvoor. Anderen zorgen voor de sponsorinkomsten, de PR en de logistieke en administratieve organisatie en tot slot zetten veel clubleden zich op de dag zelf in om de diverse stoppunten te bemensen. Het is echt teamwork, waarbij elk clublid zijn of haar expertise inzet en tijd beschikbaar stelt ten dienste van de gemeenschap. Dat is ook waar Rotary om draait.”

Goede doel

De vorige editie van het evenement vond plaats in 2022. “We zijn heel blij dat we dit jaar Happen & Trappen in Waterland alweer voor de vijfde keer mogen organiseren. Evenementen als deze zorgen ervoor dat we geld kunnen genereren voor de goede doelen die er lokaal, nationaal en internationaal zijn. Dit jaar is gekozen het plaatsen van ‘Praatbankjes’, ‘vriendenbankjes’ of ook wel ‘konkelbankjes’ genoemd in de gemeente Waterland. Het idee van een dergelijk bankje is over komen waaien uit Canada. Iemand die verdrietig is kan op een bankje gaan zitten en geeft daarmee aan graag een praatje te willen maken. Met als motto: Niemand hoeft eenzaam te zijn.”

Gunstig

De weersvoorspelling voor zondag 4 juni ziet er gunstig uit. “Natuurlijk is de route door het Waterlandse polderlandschap nóg mooier als er een klein zonnetje schijnt en gelukkig zijn de weergoden ons gunstig gezind. De start is tussen 11.30 tot 12.30 uur bij de Bierderij aan het Galgeriet in Monnickendam. Daar kan men ook goed parkeren en anders kan men op het Hemmeland terecht. Na een kop koffie met wat lekkers en ontvangst van het deelnamebewijs kan de route van circa 35 km van start. Dit jaar gaat deze route met vijf culinaire stops via Purmer, Kwadijk, Hobrede, Oosthuizen, Middelie, Edam en Katwoude, om tot slot weer te eindigen bij de Bierderij. Daar reiken we na afloop van het evenement ook een cheque uit aan het goede doel.”

Vooraf inschrijven

Inmiddels zijn de inschrijvingen in volle gang. “In totaal is er gerekend op maximaal 150 deelnemers en inmiddels zitten we, in de week voor het evenement, al ruim over de helft en dus ziet het er rooskleurig uit. Aanmelden en betalen kan via www.happenentrappenwaterland.nl. Deelname voor volwassenen is € 29,50, een bijpassend wijnproeverijtje kost € 9,50 en kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen voor € 15. Mocht er nog plek over zijn, dan kan aanmelden ook nog op de dag zelf, maar wie gegarandeerd wil meegenieten doet er goed aan zich zo snel mogelijk aan te melden om zeker te zijn van deelname aan dit unieke evenement!”

Afbeelding