Boeren proberen Prinsjesdag te verstoren

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Regio15)

Boeren willen Prinsjesdag verstoren, zo meldt de persbureau Regio15. Boeren worden zoveel mogelijk buiten de stad afgestopt. Ze krijgen te horen dat als ze de stad binnenrijden, hun trekkers in beslag worden genomen. 

Bij Koningstunnel is een flinke groep staande gehouden door de ME. Sfeer is ‘kat en muis’. Weinig agressie, maar de boeren proberen politie te slim af te zijn door een andere route te vinden. De Politie staat op alle toegangswegen Den Haag in. Bij Koningstunnel rijdt een politieman een trekker weg. Onduidelijk of die in beslag is genomen. Weer een groep in de Koningstunnel staande gehouden. De Politie heeft ze geblokkeerd en laat ze bij tunnelmond keren; stad uit en richting Binckhorst. 

Wegens ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag is een noodbevel van kracht in het centrum van Den Haag. Boeren die met hun trekkers willen demonstreren in de stad, worden teruggestuurd en indien nodig vanaf de stadsgrens naar elders geleid zo meldde Gemeente Den Haag via twitter.