48-jarige verzorger in Naaldwijk vrijgesproken van verkrachting 88-jarige

112-nieuws
Foto ter illustratie, niet een persoon uit het verhaal.
Foto ter illustratie, niet een persoon uit het verhaal. (Foto: Stock)

Een 48-jarige man uit Den Haag is vrijgesproken van de beschuldiging van verkrachting in 2020 van een destijds 88-jarige vrouw in een woonzorgcomplex in Naaldwijk. De rechtbank Den Haag heeft geoordeeld dat er onvoldoende bewijs is om de man schuldig te verklaren.

De verdachte stond terecht voor de beschuldiging dat hij op 17 juni 2020 in woonzorgcomplex Careyn Woerdblok, waar hij als verzorger werkte, geweld heeft gebruikt om de vrouw te dwingen tot seksuele handelingen. Zo zou zij volgens het AD hebben verklaard dat hij haar heeft gevingerd toen hij haar onder de douche zette. De aanklager eiste een gevangenisstraf van 12 maanden en een verbod van vijf jaar om in de zorg te werken.

Niet betrouwbaar

Tijdens het proces heeft de verdediging aangevoerd dat de verklaringen van het vermeende slachtoffer niet betrouwbaar en geloofwaardig zijn. De rechtbank heeft geoordeeld dat de verklaringen van de vrouw onvoldoende steun vinden in ander bewijsmateriaal. De getuigen die de verklaringen hebben gehoord, hebben ook twijfels geuit over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het slachtoffer. Ze zou wel vaker gebeurtenissen verzinnen.

Eén getuige

Op basis van artikel 342, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, mag een strafrechter een strafbaar feit niet alleen baseren op de verklaring van één getuige. De rechtbank concludeerde dat er niet aan het bewijsminimum is voldaan en sprak de verdachte 10 juli vrij van de tenlastelegging.

Bron: Recht.nl.