Wethouder treft rol roze wc-papier aan in BMW na inbraak

112-nieuws
Foto van een auto-inbraak ter illustratie.
Foto van een auto-inbraak ter illustratie. (Foto: Archief/Ado)

Wethouder Michiel Ferwerda keek even vreemd op, zaterdagochtend 30 september, toen hij de schade peilde aan zijn BMW. Een auto-inbraak is altijd balen, maar het was vooral de rol roze wc-papier voorin de auto die hij niet echt kon plaatsen.

Er was die nacht alleen niet ingebroken in zijn auto, maar ook in die van een buurman. De schade viel gelukkig mee, al blijft een auto-inbraak altijd vervelend. "Het gekke is dat er opeens een roze rol wc-papier in ligt", schrijft de wethouder, die in ‘s-Gravenzande woont, op X (voorheen Twitter). Het is gissen naar de herkomst van het wc-papier, maar de wethouder maakt er in elk geval geen gebruik van en nodigt de eigenaar uit de rol te komen ophalen: "Als je het zo slecht hebt dat je moet inbreken, kom die rol dan ook maar halen". Verder vraagt hij zich met een lachende smiley af: "Wie loopt er nou ‘s nachts met een rol roze wc-papier door het Westland?"

Frankrijk

In reacties onder de X-post wordt met de wethouder meegelachen - was het Barbie? - , maar wordt ook gegist naar een verklaring. Misschien heeft degene die inbrak zijn vingerafdrukken ermee weggeveegd? Meerdere mensen wijzen erop dat roze toiletpapier voorkomt in Frankrijk.

Eén ding valt de wethouder wel weer mee: het wc-papier is ongebruikt. Niks wijst erop dat iemand z’n behoefte in de BMW heeft gedaan.