Grote vuurwerkdiefstal bij tuincentrum ‘s-Gravenzande

112-nieuws
Een inbraak bij tuincentrum De Carlton in ‘s-Gravenzande heeft geleid tot de diefstal van maar liefst 5000 kilo vuurwerk.
Een inbraak bij tuincentrum De Carlton in ‘s-Gravenzande heeft geleid tot de diefstal van maar liefst 5000 kilo vuurwerk. (Foto: Debbie van Eijk

Een inbraak bij tuincentrum De Carlton in ‘s-Gravenzande heeft geleid tot de diefstal van maar liefst 5000 kilo vuurwerk, volgens nieuwsberichten van AD, Omroep West en WOS. Marcel Koene, de eigenaar, uitte zijn frustratie over het voorval, dat hem heeft aangezet tot het aanscherpen van de beveiliging van zijn tuincentrum.

De dieven zijn op een geavanceerde wijze te werk gegaan. Ze hebben camera’s uitgeschakeld en zelfs beveiligingscamera’s afgedekt voordat ze de vuurwerkbunkers binnendrongen. De gestolen voorraad, voornamelijk categorie 1 kindervuurwerk, heeft een waarde van tienduizenden euro’s.

Geen impact verkoop

Ondanks de diefstal verzekerde Koene dat er geen impact zal zijn op de verkoop, omdat er nog voldoende voorraad aanwezig is. Het tuincentrum heeft de veiligheidsmaatregelen direct versterkt na het incident.

De politie is gestart met een onderzoek en roept getuigen op om zich te melden. Er zijn camerabeelden waarop de dieven mogelijk herkenbaar zijn. De autoriteiten hopen zo snel mogelijk de daders te achterhalen.