Dierenambulance na overlijden hond in Monster: ‘Breng sticker aan op liften’

112-nieuws
Foto van een aangelijnde hond ter illustratie, niet de hond uit het bericht.
Foto van een aangelijnde hond ter illustratie, niet de hond uit het bericht. (Foto: Pexels)

Maandag 4 december kwam een hond om het leven aan de Wiekenhof in Monster, toen zijn baasje met de lift omhoog ging en hij zelf nog - aangelijnd - in het portiek stond. Naar aanleiding hiervan roept Stichting Dierenambulance Westland op Facebook op om een waarschuwingssticker op liften aan te brengen.

Het zal je maar gebeuren: na het uitlaten van je hond loop je de lift in om naar boven te gaan. Je hond loopt naar buiten, de lift sluit en gaat omhoog. 

Lange lijnen

Het overkwam een hondenbezitter maandag 4 december aan de Wiekenhof in Monster. De aangelijnde hond overleed ter plekke. Westlanders.nu meldde dat Theo de Wijs van de dierenambulance ter plaatse kwam om samen met de brandweer de lift na te kijken op de beveiliging. Door een betere beveiliging gebeuren er minder drama’s met honden die worden opgehangen bij liften: jaarlijks nog ongeveer twee in onze regio, en dan gaat het vaak om kleine honden. Lange lijnen zijn vaak de boosdoener.

Waarschuwingssticker

De Dierenambulance roept daarom op: “Maak uw lift(en) nog veiliger voor hond en baasje. Breng een waarschuwingssticker aan in de liften roep hondenbezitters op om hun huisdier kort aangelijnd te houden. Zo worden hond en baasje niet door de liftdeuren van elkaar gescheiden.”

De waarschuwingsstickers zijn hier gratis aan te vragen: Waarschuwingssticker ‘hond’ aanvragen - Liftinstituut - Alles voor veiligheid .