Inbreker met opvallende fiets doorzoekt auto’s in Westland

112-nieuws
De auto-inbreker, die op dit camerabeeld gebruikmaakt van een deelfiets, controleert of auto's niet op slot zitten.
De auto-inbreker, die op dit camerabeeld gebruikmaakt van een deelfiets, controleert of auto's niet op slot zitten. (Foto: Nextdoor)

Vorige week werd een inwoner van Poeldijk opgeschrikt door een inbraak in zijn auto. Het gaat om een persoon die controleert of auto’s niet op slot zitten. 

In Westland vinden niet bijzonder veel auto-inbraken plaats als je kijkt naar het gemiddelde van de provincie: 5,7 auto-inbraken per 1000 auto’s. In Westland zijn dat er ‘maar’ 2,4. Wel is er van januari tot en met oktober iets vaker ingebroken dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat bleek in november uit gegevens van Independer.

Openstaande auto’s

Dat het goed is om te blijven opletten, constateerde een Poeldijker vorige week. In de nacht van 6 december heeft een persoon namelijk ingebroken in zijn auto. Zijn auto werd doorzocht, maar er is niets meegenomen. Wel viel te zien op camerabeelden dat de persoon openstaande auto’s doorzoekt. “Let dus op of je auto wel op slot zit!”, waarschuwt het slachtoffer op het platform Nextdoor.

Andere dorpen

De auto-inbreker in kwestie droeg een zwarte jas met capuchon en maakte vorige week gebruik van een deelfiets. Volgens anderen op Nextdoor sloeg een persoon met hetzelfde signalement afgelopen zomer ook toe in De Lier en in november in ‘s-Gravenzande en in Naaldwijk.