Situatie in Prins Clausstraat nog steeds dreigend, woning langer dicht

112-nieuws
De eerste brandbom werd in de nacht van 5 op 6 oktober geplaatst.
De eerste brandbom werd in de nacht van 5 op 6 oktober geplaatst. (Foto: Archief/Regio15)

De woning in de Prins Clausstraat in Wateringen waar afgelopen najaar twee keer een explosie plaatsvond, blijft minstens drie maanden langer dicht. Dat laat burgemeester Bouke Arends weten.

Op 6 oktober en 30 november - steeds in de nacht - vonden er zware explosies plaats bij dezelfde woning. De eerste keer raakten hierbij meerdere bewoners gewond. De burgemeester liet telkens cameratoezicht instellen. Na de eerste explosie werd dit toezicht uiteindelijk opgeheven, maar nu laat de burgemeester de tijdelijke camera voorlopig nog hangen: “In ieder geval gedurende de periode dat de woning gesloten is.” Er zijn volgens de politie namelijk geen nieuwe ontwikkelingen wat betreft het strafrechtelijk onderzoek. Het leek erop dat de huurder van de woning zou vertrekken, maar dat is nog niet helemaal zeker, heeft de eigenaar van de woning aan de gemeente laten weten. De verhuurder gaat de woning pas opknappen als de huidige bewoner vertrokken is en zet daar ook op in.

Tot dat zover is, wordt de sluiting van de woning voorlopig verlengd en blijft er cameratoezicht. Op die manier probeert de burgemeester de veiligheid van de andere bewoners in de Prins Clausstraat zoveel mogelijk te waarborgen.