Reddingsbrigade krijgt hulp uit onverwachte hoek na vandalisme

112-nieuws
Het bord kan de Reddingsbrigade zelf niet meer herstellen.
Het bord kan de Reddingsbrigade zelf niet meer herstellen. (Foto: Facebook)

De Reddingsbrigade in ‘s-Gravenzande werd in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart slachtoffer van vandalisme: hun strandpost werd beklad. Gelukkig heeft iemand op Facebook al hulp aangeboden.

De daders waren vier jongeren die rond kwart over 3 toesloegen, kon de Reddingsbrigade opmaken uit beveiligingsbeelden. “Onze vrijwilligers hebben vanochtend het grootste deel kunnen schoonmaken, maar het bord is onherstelbaar beschadigd,” schrijft de vrijwillige hulpverleningsorganisatie op Facebook. Hun vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor ieders veiligheid op en rondom het strand. “Dat maakt dit extra zuur!”

De mensen van de Reddingsbrigade nodigen iedereen uit die iets gezien heeft om dat met hen te delen. “Ben of ken jij een van de daders? We hopen dat je in alle eerlijkheid contact met ons opneemt.”

‘Fantastisch’

Glasfolie- en beletteringsspecialist Kees van de Kruijk biedt in reactie op het Facebookbericht zijn hulp aan: “Erg triest maar gooi dat bord maar bij mij af. Plakken we hem opnieuw. Als sponsoring”, schrijft hij. Dat vindt Reddingsbrigade ‘s-Gravenzande “Fantastisch nieuws!”