Monsterse politieagent riskeert celstraf voor misbruik 8-jarig meisje

112-nieuws
De rechtbank doet uitspraak op 17 april.
De rechtbank doet uitspraak op 17 april. (Foto: Pexels)

Een politieagent uit Monster wordt geconfronteerd met een eis van 30 maanden cel wegens beschuldigingen van seksueel misbruik van een 8-jarig meisje, het vriendinnetje van zijn dochter. Dat meldt de WOS op 3 april.

Het Openbaar Ministerie heeft de straf geëist, na een langdurig onderzoek naar het incident dat zou hebben plaatsgevonden tijdens een logeerpartijtje bij de politieman thuis, ergens tussen 2008 en 2009.

Zalmgeur

Het slachtoffer, dat jarenlang zweeg uit angst en schaamte, doorbrak uiteindelijk het stilzwijgen en deed in juni 2022 aangifte. In de rechtbank vertelde ze over de traumatische ervaring: “Ik bleef na het feestje slapen. Ik had gewild dat ik dat nooit had gedaan. Ik kan de zalmgeur aan je handen nog steeds ruiken.”

De politieman ontkent de beschuldigingen en beweert zich het incident niet te herinneren. Zijn advocaat benadrukt het gebrek aan overtuigend bewijs en noemt de eis van het OM “onredelijk”.

De agent staat sinds oktober 2022 op non-actief en werkt al 21 jaar in Den Haag.

Waarheid

De rechtbank zal op 17 april uitspraak doen, maar het slachtoffer houdt vast aan haar verklaring: “Wat de uitkomst van deze zaak ook is, de waarheid komt altijd boven, ook bij jou.”

Bron: WOS