Foto van de maand: De winterse busreis van Koos van Zeijl

Algemeen
Wie gingen er op een winterse busreis mee met Koos van Zeijl?
Wie gingen er op een winterse busreis mee met Koos van Zeijl? (Foto: Familie Van Zeijl)

Regelmatig krijgt de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een fotoalbum te leen om te scannen. Zo’n familiealbum voegt unieke afbeeldingen toe aan de collectie. Onlangs is een fotoalbum van de familie Van Zeijl gescand en dit leverde een mooi winters plaatje op.

Volgens het bijschrift is het een winterse busreis van Koos van Zeijl, mogelijk naar Inzell of Davos. Helaas stond er niet bij de foto waar Koos zelf te zien is. Ook is niet bekend of het alleen Wateringers en Heulenaren zijn of dat er Westlanders uit meer dorpen bij zitten.

In totaal staan er dertig mensen op de foto, negen dames en eenentwintig heren. Ze zijn uitgestapt voor de foto, hoewel het lijkt alsof er nog iemand in de bus is achtergebleven. De vraag is of de bus zomaar ergens is gestopt of dat er een Raststätte of andere pleisterplaats in de buurt is.

Wie zijn al deze mensen op de foto? In welk jaar is deze gemaakt? Waar ging de reis naartoe? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de reizigers als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van december 2021

Op de foto van het kinderkoor van de Andreaskerk uit 2007 is slechts één reactie gekomen, weinig voor een foto van slechts veertien jaar oud. Renate Zuiderwijk herkende zichzelf en misschien haar zus. Meer reacties zijn dus nog welkom. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. De vereniging hoopt over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.