Bibliotheek en VU Westland presenteren voorjaarsprogramma

Algemeen
De nieuwe brochure werd in de bibliotheek gepresenteerd.
De nieuwe brochure werd in de bibliotheek gepresenteerd. (Foto: PR)

Bibliotheek Westland en VU Westland hebben het nieuwe cursusprogramma voor de komende maanden gepresenteerd. Met maar liefst 140 activiteiten binnen de Bibliotheek en 77 cursussen bij de VU moet het gek lopen, wil je niets van je gading kunnen vinden. Vanaf half januari staan er activiteiten gepland.

Blij met aanbod

Louise van Arkel, Marketing- en Communicatiemanager van Bibliotheek Westland is blij met het brede aanbod. “We hebben bewust voor iedere leeftijdscategorie leuke en interessante dingen op het programma gezet. Natuurlijk volgen we altijd de richtlijnen van het RIVM. Iedereen kan dus ook het komende seizoen weer heel verantwoord een workshop volgen of nieuwe kennis opdoen bij de VU of Bibliotheek Westland!”

“We zijn erg blij met ons nieuwe programma en we hebben opnieuw een aantal splinternieuwe cursussen in het VU-aanbod,” vult Denise Vroom, Communicatiemedewerker van VU Westland enthousiast aan. “Altijd al je eigen bedrijf willen starten en heb je daar een zetje bij nodig? Dan kun je bij ons in het nieuwe seizoen de cursus ‘Hoe start ik mijn eigen bedrijf?’ volgen. Bij Bibliotheek Westland kun je vooraf een lezing volgen om de eerste inspiratie op te doen. Ook de training ‘Opruimen met kinderen’ is nieuw. Die is speciaal voor ouders van jonge kinderen, maar ook handig voor grootouders!” De VU is ook the place to be voor wie altijd in is voor gezelligheid én daarbij ook nog wat wil leren, aldus Denise: “Wat denk je bijvoorbeeld van onze Wijncursus of Whiskyproeverij?!”

Lezingen en voorstellingen

Uiteraard besteedt de Bibliotheek ook komend voorjaar weer ruimschoots aandacht aan lezen, vertelt Louise. “Het lezen van een boek is immers niet alleen goed om nieuwe informatie op te doen, maar in deze drukke tijden ook ideaal om je even lekker te ontspannen. We vinden het daarom heel belangrijk om boeken en hun schrijvers onder de aandacht te brengen. Zo kunnen volwassenen weer mooie avonden bijwonen van interessante schrijvers, zoals Nelleke Noordervlier, Bas Haan en Ferry Zandvliet. Tijdens de Nationale Voorleesdagen hebben wij twee leuke voorstellingen voor de kleintjes van twee tot vier jaar: ‘Maar eerst ving ik een monster’ en ‘Deze ridder zegt nee.’ De wat oudere kinderen en jongeren (5-15 jaar) kunnen rekenen op leuke activiteiten in het BiebLab.”

Het voorjaarsprogramma van VU en Bibliotheek Westland loopt van half januari tot en met juni 2022. Mochten cursussen of activiteiten niet kunnen doorgaan, dan wordt er een andere datum ingepland of wordt het geld teruggegeven. Aanmelden kan vanaf nu. Meer informatie vind je in het nieuwe programmaboekje dat af te halen is in de bibliotheek en bij de VU, of op www.bibliotheekwestland.nl en www.vuwestland.nl.