Koen Brabander van PB tec.
Koen Brabander van PB tec. (Foto: Arling)

Atrium Agri neemt PB tec over

13 jan, 15:22 Algemeen

Net voor de feestdagen heeft Atrium Agri via een persbericht de volledige overname van VB Group en Havecon aangekondigd. Gelijktijdig werd ook de volledige overname van PB tec bekendgemaakt, inclusief het deel dat in handen was van investeringsmaatschappij Victus Participations. “Met de overname van Atrium Agri kopen we eigenlijk ons eigen bedrijf terug,” aldus Koen Brabander van PB tec.

PB tec is een toonaangevende installateur gespecialiseerd in elektrotechniek, watertechniek, automatisering en belichtingsinstallaties binnen de internationale tuinbouw. Het bedrijf is gevestigd in het Westland en heeft vestigingen in Noord-Amerika en Australië. Onlangs heeft PB tec haar activiteiten uitgebreid met een interne transportafdeling onder de naam PB sys. Er werken meer dan 100 medewerkers bij PB tec.

In december 2018 werd een meerderheid van de aandelen in PB tec verworven door Victus Participations. Victus is een participatiemaatschappij met focus op de Food en Agri sector. Destijds bleef onder andere Koen Brabander aan als commercieel directeur en aandeelhouder.

In 2019 heeft Koen Brabander met twee bevriende ondernemers, Edward Verbakel (VB) en Henk Verbakel (Havecon), Atrium Agri opgericht. Victus heeft deze ontwikkelingen met belangstelling gevolgd en ondersteund. Door de snelle ontwikkelingen binnen Atrium Agri, en de daardoor ontstane schaalgrootte, valt het samenwerkingsverband buiten de omvang van bedrijven waar Victus Participations zich op focust.

Nu, drie jaar later is het juist Atrium Agri die de aandelen PB tec van Victus overneemt. “De belangen van de aandeelhouders binnen deze groep moeten gelijk zijn om samen vooruit te kunnen gaan,” verklaart Koen. De keuze om PB tec terug te kopen van Victus, was dan ook nadrukkelijk geen keuze tegen Victus, maar vooral een keuze voor Atrium Agri. 

Patrick Groeneveld van Victus: “We onderschrijven de visie achter Atrium Agri, en dragen het stokje met een gerust hart over. Victus is actief in de Food en Agri, dus per definitie blijven we elkaar tegen komen. We denken dat ook Atrium Agri met deze overname een goede deal maakt, een deal met alleen winnaars.”

Atrium Agri is een samenwerkingsverband van onafhankelijke bedrijven binnen de internationale tuinbouw. De partners van Atrium Agri zijn: Havecon, VB Group, Bom Group, CambridgeHOK, VEK Adviesgroep en JB Hydroponics. Er werken in totaal 400 medewerkers bij Atrium Agri wat resulteert in 400 mljoen omzet per jaar.

Het kantoor van PB tec.
Afbeelding
De Vaandeldrager van Rembrandt van Jan Hilgerson Algemeen 22 mei, 09:01
Afbeelding
Op de pijp met... Nancy van Zanten Algemeen 22 mei, 07:30
Afbeelding
Eindvoorstelling Papillon in De Naald Algemeen 21 mei, 11:08
Afbeelding
Tijdens Bunkerdag gaat Atlantikwall-erfgoed voor één dag open Algemeen 20 mei, 18:58
Afbeelding
Senioren LTC ’t Loo De Lier in het nieuw Algemeen 20 mei, 14:53
Afbeelding
700 leerlingen bezoeken Westlandse bedrijven Algemeen 20 mei, 11:05
Afbeelding
Mondzorg op maat opent nu ook haar deuren voor de algemene tandheelkunde in ’s-Gravenzande Bedrijf in Beeld 20 mei, 09:56
Afbeelding
Meerdere gewonden bij ongeval Veilingroute Algemeen 20 mei, 06:25
Afbeelding
Laatste kouwe tuinder weer op witte doek Algemeen 19 mei, 17:56
Afbeelding
Start boorwerkzaamheden aardwarmte Maasdijk Algemeen 19 mei, 15:56
Afbeelding
Kent u iemand die een lintje verdient? Algemeen 19 mei, 14:21
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:28
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Westland

Op Rodi Westland volg je het laatste nieuws uit Westland. Rodi Westland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Westland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Westland in je mailbox.