\Myke Halkema in actie tegen Drop Shot.
\Myke Halkema in actie tegen Drop Shot. (Foto: Frank van Leeuwen - sportsnap.nl)

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

15 jan, 22:19 Algemeen

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO Badminton tegen Drop Shot werd dus weer zonder publiek gespeeld. Desondanks speelden de Wateringers een goede wedstrijd en waren er mooie wedstrijden te zien via de livestream. De strijd tussen de nummers drie en vier in de kampioenspoule eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Nick Fransman mocht deze avond de plek innemen van Jim Middelburg in de herendubbel. Samen met Russell Muns speelde hij tegen de onlangs in het nationale gestopte Wessel van der Aar en de Deen Mathias Thyrri. Russell en Nick moesten even warm worden in de eerste set, maar namen aan het einde de leiding en pakten de set. Met vlak en aanvallend spel brachten zij de heren van Drop Shot aan het wankelen, waarna zij de tweede set redelijk eenvoudig binnen haalde. De vaste dubbeldames Myke Halkema en Milou Lugters speelden tegen Alyssa Tirtosentono en Christine Busch Andreasen. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel lange rallys. Alyssa en Christine speelden echter een betere wedstrijd en pakten de winst.

Nick speelde net als de vorige keer zijn singel tegen Lars Kros. Lars deed zijn best, maar Nick was een maatje te groot. In twee sets pakte Nick deze wedstrijd. Hanna Couwenhoven speelde op de andere baan haar singel tegen Jayme Laurens. Hanna speelde koeltjes en trok in de derde set aan het langste eind. Hierdoor had VELO Badminton een 3-1 voorsprong op Drop Shot. Dion Rovers mocht vervolgens tegen Dicky Palyama. Dicky had vanaf het begin de regie in handen en Dion kwam er in de tweede set wel beter in. Desondanks ging de wedstrijd naar Dicky. Invalster Veda Diemel mocht singelen tegen Novi Wieland. Veda kwam echter niet lekker in haar spel en kreeg geen grip op de wedstrijd. Novi pakte de winst in twee sets.

Met een tussenstand van 3-3 moesten de mixen gaan beginnen. Ruben Kweekel en Milou Lugters speelden tegen de Denen Mathias Thyrri en Christine Busch Andreasen, maar het lukte hen niet om de wedstrijd hun kant op te trekken. Op de andere baan speelden Jim Middelburg en Myke Halkema een driesetter tegen Alyssa Tirtosentono en Wessel van der Aar. Jim en Myke begonnen goed aan de wedstrijd, maar in de tweede set gingen ze wat te veel mee met het spel van Drop Shot. De derde set herpakten ze zich en werd het een eenvoudige overwinning. Dit bracht de eindstand van de wedstrijd op een 4-4 gelijkspel.

VELO bezet momenteel de vierde plek in de kampioenspoule en staat drie punten achter Drop Shot. Zondag 16 januari speelt het eerste team van VELO Badminton een uitwedstrijd tegen BC DKC om 14.00 uur.

Afbeelding
Charlie en de Chocoladefabriek naar Poeldijk Algemeen 17 mei, 13:26
Afbeelding
Man verzet zich na aanrijding Choorstraat Monster Algemeen 17 mei, 12:54
Afbeelding
Met de hond naar het strand: waar mag dat (niet)? Algemeen 17 mei, 10:37
Afbeelding
Westlandse wethouders in spé voorgesteld aan publiek Algemeen 17 mei, 07:25
Afbeelding
Westlands coalitieakkoord: Bestuur wil dichter bij de burger staan Algemeen 16 mei, 19:30
Afbeelding
Geen zebrapad op Emmastraat: ‘Niet gebruikelijk’ Algemeen 16 mei, 17:33
Afbeelding
‘Laan van de Plastic Stad’ Algemeen 16 mei, 17:28
Afbeelding
MKB Westland bindt partners voor langere tijd Algemeen 16 mei, 15:30
Afbeelding
Kringloopwinkel deelt € 33.000 uit Algemeen 16 mei, 13:58
Afbeelding
DRV/ERP Wielepetcross goed voor € 81.000 Algemeen 16 mei, 12:20
Afbeelding
Eerste editie van het Westlands Sportfestival groot succes Algemeen 16 mei, 11:55
Afbeelding
‘s-Gravenzandse voetbalmeiden kampioen Algemeen 16 mei, 10:40
Afbeelding
Rabobank helpt Quintus aan zonnepanelen Algemeen 16 mei, 10:37
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Westland

Op Rodi Westland volg je het laatste nieuws uit Westland. Rodi Westland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Westland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Westland in je mailbox.