Nationale Voorleesdagen bij Okidoki

Algemeen
In de etalage bij het hoofdkantoor van Okidoki ’s-Gravenzande kun je het eiland van Olifant bekijken.
In de etalage bij het hoofdkantoor van Okidoki ’s-Gravenzande kun je het eiland van Olifant bekijken. (Foto: Okidoki)

Zoals elk jaar maakt Okidoki een groot feest van de Nationale Voorleesdagen. Omdat voorlezen aan kinderen belangrijk is voor hun taalontwikkeling en fantasie. Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari. Het boek waar dit jaar uit wordt voorgelezen is: Het eiland van Olifant, van Leo Timmers. Uit de prentenboeken top 10 heeft Okidoki voor dit boek gekozen.

Het begin van het boek is best een beetje onheilspellend. In een donkere oceaan alleen met je boot, uren rondrijven voordat je iemand ziet. Dat is erg spannend! Maar het verhaal krijgt een verrassende wending. De eerste redder blijkt een kleine muis met een eigen bootje. Natuurlijk veel te klein voor Olifant! Ze timmeren een platform, en er komen steeds meer dieren bij. Het drijvend eiland wordt steeds groter en het wordt een gezellige boel. Iedereen is welkom op het eiland van Olifant. Een uitbundige en gastvrije plek om te wonen.

Een prachtig verhaal over hoe je van de meest lastige omstandigheden toch iets moois kunt maken. Door de slingers op te hangen en samen te blijven. Dan komt het vanzelf goed. En zelfs als de redding nabij is, dan kun je bedenken dat je eigenlijk wel tevreden bent met de situatie. Het Eiland van Olifant is een echt feel-good prentenboek.

De peuters en de groepen spelen het verhaal na. Elke 2- en 3-jarige peuter krijgt van Okidoki ook het boek mee naar huis.

In de etalage bij het hoofdkantoor van Okidoki aan de Langestraat 132 in ’s-Gravenzande, kun je het eiland van Olifant bekijken en meedoen aan een prijsvraag. Hoeveel dieren zie jij? Raad het juiste antwoord en maak kans op een boek uit de prentenboeken top 10. De prachtige vogels die je ziet zijn gemaakt door de BSO kinderen van Okidoki.