Gevel van De Boetzelaer genomineerd voor prijs

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

De bijzondere gevel van zwembad De Boetzelaer in Monster is genomineerd voor de Trespa Project of the Year 2021.


Waar in de winter van 2019 zwembad de Boetzelaer in Monster volledig afbrandt, wordt begin juni 2021 een gloednieuw zwemparadijs geopend. De gevel, die aan een abstracte piratenrots doet denken, valt nu mogelijk in de prijzen. Via deze link kun je het project nogmaals bekijken en je stem uit te brengen. Stemmen kan tot 31 januari 2022.

De nieuwe Boetzelaer is gerealiseerd door De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk en BAS1S Architecten uit Poeldijk. Projectleider Michiel Jongerius van BAS1S Architecten vertelt dat kinderen de belangrijkste doelgroep van De Boetzelaer vormen: “Het was een zwembad in Caraïbische stijl met de papagaai Paco en zijn vriendjes als mascottes. Die sfeer wilden we weer laten herleven. Aan de buitenkant wordt die stijl gesymboliseerd door de vorm van een abstracte rots in de branding. Er komt een interactieve glijbaan, een ruimte waar zwemdiploma’s kunnen worden uitgereikt en zelfs een dakterras.”

De gezichtsbepalende gevelbekleding van Trespa Meteon in de uitvoeringen Aluminium Grey met een satijnen oppervlakte afwerking is geleverd door Jongeneel Eindhoven. In totaal ging het om maar liefst 1.500m²! De panelen zijn door de Platerij van Jongeneel in Utrecht in de driehoekige vorm op maat gezaagd en voorgeboord. De gevels zijn aangebracht door Flow gevelbekleding uit Lieshout.

De driehoekige panelen vormen een visueel effect doordat deze tegen elkaar in geplaatst zijn. Ze hebben een bepaalde looprichting in het dessin gecreëerd  waardoor de gevel niet meer vlak lijkt, maar het wel is. Bij de montage is het Phoenix facadesysteem toegepast waarmee het aantal koudebruggen en het warmteverlies wordt beperkt. Bovendien kan met dit systeem de gevelopbouw slanker worden uitgevoerd. Het is dus een zeer energiezuinig en duurzaam gebouw.