Careyn presenteert plan herontwikkeling Rozenhof

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Careyn)

Op 26 januari organiseerde Careyn een online bijeenkomst over de voorgenomen herontwikkeling van locatie Rozenhof te Naaldwijk. De locatie Rozenhof is een verpleeghuis voor mensen met dementie. Gezien het huidige pand verouderd is, heeft Careyn de langgekoesterde wens om een nieuw woonzorgcentrum te realiseren. 

Het beoogde nieuwe woonzorgcentrum gaat plaats bieden aan 64 bewoners die psycho-geriatrische zorg nodig hebben. Ook heeft Careyn de ambitie om naast het nieuwe woonzorgcentrum ongeveer 40 reguliere appartementen op de locatie in te passen. Dit worden woningen die geschikt zijn voor een doelgroep die voorbereid wenst te zijn op een toekomstige zorgvraag. Hiermee passen ook deze woningen bij de zorgverlening en visie van Careyn.

Het uitgangspunt is dat de bewoners van Rozenhof maar eenmaal (extern) hoeven te verhuizen. Careyn wil de sloop-nieuwbouw daarom in fasen gaan uitvoeren.  Om ruimte te maken voor de nieuwbouw wordt het huidige Rozenhof eerst gedeeltelijk gesloopt. Op de vrijgekomen ruimte wordt vervolgens het nieuwe woonzorgcentrum gebouwd. Nadat de bewoners van de huidige Rozenhof verhuisd zijn naar de nieuwbouw kan het resterende deel van het huidige Rozenhof gesloopt worden. De daarmee vrijkomende ruimte wil Careyn gebruiken voor de woningbouw.

Samen met bewoners en de buurt Careyn heeft alle (direct) omwonenden uitgenodigd voor de online bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst lichtte Petra van Dijk, manager zorg bij Careyn, toe waarom er is gekozen voor een herontwikkeling van de locatie Rozenhof. Vervolgens gaf Candice de Rooij van KAW architecten een presentatie over de plannen voor het nieuwe woonzorgcentrum en een nieuw woongebouw dat Careyn wil realiseren op de huidige locatie. Beide sprekers benadrukten dat de gepresenteerde plannen nog niet definitief zijn en dat zij graag de buurt betrekken bij het uitwerken van de definitieve plannen.

Na afloop van de presentatie zijn verschillende vragen van de deelnemende omwonenden beantwoord en werd opgeroepen deel te nemen aan de klankbordgroep; daarin kunnen omwonenden meedenken over de aansluiting van het nieuwe woonzorgcentrum Rozenhof op de buurt.

Bent u benieuwd naar de plannen voor de herontwikkeling van de Rozenhof? U kunt de bijeenkomst terugkijken op www.nieuwrozenhof.nl.