Expositie Dick Tulp in KunstHalte6

Algemeen
Afbeelding

Op 5 februari opent in KunstHalte 6, Zuideinde 6 te Naaldwijk, de tentoonstelling ‘Van verbeelding naar beeld’ van Dick Tulp. De opening zal worden verricht door de heer G. van Doornik uit Maassluis.

Dick Tulp tekent, schildert en boetseert. Zijn onderwerpen zijn traditioneel: figuur, portret, landschap en stilleven. Ook zijn werkwijze is traditioneel, omdat hij met traditionele materialen werkt en inzichten toepast die schilders en beeldenmakers vanouds hebben ontwikkeld en toegepast met onverminderd indrukwekkende resultaten. Hij is dus niet uit op kunstvernieuwing vanuit eigen theoretische bespiegelingen of omdat de mode dat vraagt. Wel probeert hij nadrukkelijk zijn stempel te drukken op wat hij maakt door zijn eigen inzichten over licht, kleur, vorm en compositie toe te passen. Hij streeft ernaar zich voortdurend te verbeteren door zich te verdiepen in - en te toetsen aan het werk van kunstenaars die hij bewondert, zowel oude als hedendaagse meesters.

Dick werkt in opdracht en maakt vrij werk. Daarnaast geeft hij groeps- en privélessen aan ieder die van tekenen en schilderen houdt en zich verder wil ontwikkelen.

Dick heeft een opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Kunstacademie en is genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2021. Hij geeft teken- en schilderworkshops, demonstraties en cursussen in Nederland en België, waarbij hij voornamelijk werkt met aquarel en acryl.

Dick zal elke zondagmiddag persoonlijk aanwezig zijn in de Kunsthalte om meer over zijn werk te vertellen en geeft om 15.00 uur een rondleiding.

Ook nu zal er op het scherm in KunstHalte 6 meer te zien zijn over de kunstenaar en zijn werk.

De opening van de expositie ‘Van verbeelding naar beeld’ vindt plaats op zaterdag 5 februari om 15.00 uur. Het werk van de kunstenaar is iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. De toegang is gratis.