ChristenUnie-SGP Westland bezoekt Groente & Fruitbrigade

Algemeen
V.l.n.r: Lijsttrekker Ad van Harmelen, nummer 2 Bea Koen en Willem van Prooijen, voorzitter van de Groente & Fruitbrigade.
V.l.n.r: Lijsttrekker Ad van Harmelen, nummer 2 Bea Koen en Willem van Prooijen, voorzitter van de Groente & Fruitbrigade. (Foto: PR)

De fractie van ChristenUnie-SGP heeft een bezoek gebracht aan de Groente & Fruitbrigade.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De Groente & Fruitbrigade levert aan de voedselbanken met als ambitie dat elke klant wekelijks 1 kilo groente/fruit ontvangt. De brigade is volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. De fractieleden van de ChristenUnie-SGP zijn onder de indruk van de inzet en het enthousiasme waarmee de vrijwilligers hun werk doen.

Ad van Harmelen, lijsttrekker: “De Groente & Fruitbrigade zorgt ervoor dat de kwetsbare klanten van de voedselbank de mogelijkheid krijgen om gezonder te eten én helpt voedselverspilling voorkomen.” Het blijft echter een uitdaging om hun missie uit te voeren zoals de dekking van de exploitatiekosten, het werven van nieuwe vrijwilligers, het vinden van nieuwe leveranciers en ambassadeurs. De ChristenUnie-SGP ziet hier zeker een rol voor het bedrijfsleven in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bea Koen, tweede op de kandidatenlijst: “Voor initiatieven zoals de Groente & Fruitbrigade willen wij ons als ChristenUnie-SGP in de komende raadsperiode inzetten.”