Westlands Schaatsmuseum zoekt nieuwe huisvesting

Algemeen
Het Westlands Schaatsmuseum in De Lier.
Het Westlands Schaatsmuseum in De Lier. (Foto: WS)

Sinds 1 januari 2016 is het Westlands Schaatsmuseum gevestigd in een bedrijfshal aan de Lierweg 53 in De Lier. Op 8 februari heeft de eigenaar echter per brief laten weten het huurcontract per 1 juni 2022 op te zeggen, omdat hij de locatie wil gaan gebruiken voor uitbreiding van zijn bedrijfsactiviteiten. Het Westlands Schaatsmuseum is daarom met spoed op zoek naar een nieuwe locatie waarin het museum gevestigd kan worden.

Bij die zoektocht naar een nieuwe locatie wordt hulp op prijs gesteld. Het museum vraagt daarom aan iedereen die op de hoogte is van een alternatieve locatie en/of bereid is een locatie beschikbaar te stellen om contact op te nemen met het bestuur van het Westlands Schaatsmuseum. Dit kan via info@westlands-schaatsmuseum.nl. Bellen met de voorzitter, Koos Verbeek, is ook mogelijk via 0653714151 of met de secretaris, Leo van der Mark, via 0651923458. Wel is het budget dat door het museum aan huur kan worden besteed beperkt. 

Het Westlands Schaatsmuseum geniet landelijke bekendheid en beschikt over een uitgebreide collectie schaatsen en wintergerelateerde voorwerpen, die het volgens het museum waard zijn permanent tentoongesteld te worden. Meer informatie over het museum via: www.westlands-schaatsmuseum.nl