Leeropdracht Peter van Bodegom om transitie in de tuinbouwsector te versnellen

Algemeen
Het World Horti Center.
Het World Horti Center. (Foto: Rolf van Koppen Fotografie)

Professor Peter van Bodegom, hoogleraar Milieubiologie aan de Universiteit Leiden, verbindt zich gedurende vier jaar voor een dag in de week aan tuinbouw gerelateerde vraagstukken. Dit doet hij binnen de leerstoel ‘Circulaire Internationale Tuinbouwsystemen’, op initiatief van Gemeente Westland. Op donderdag 24 maart ligt Professor van Bodegom zijn leeropdracht tijdens een startcollege in World Horti Center toe.

De Nederlandse tuinbouwsector staat voor de uitdaging om volledig circulair te zijn in 2030 én om haar kennis op dit gebied ook wereldwijd te verspreiden. Gemeente Westland wil deze transitie versnellen door prof. Peter van Bodegom een leeropdracht te bieden met tuinbouw gerelateerde vraagstukken. 

De kern van de leerstoel van professor van Bodegom richt zich op de uitdagingen en de effecten die de mens op de natuur en biodiversiteit heeft. Als ook hoe we transities naar een duurzame samenleving kunnen versnellen door gebruik te maken van het natuurlijk kapitaal en ecosysteemdiensten. Binnen deze leeropdracht wordt het geheel van ‘license to produce’ van een duurzame glastuinbouw in een internationaal kader geplaatst. Dit is in essentie het vertrekpunt van de ambitie ‘Feeding and Greening Megacities’.

Het startcollege vindt plaats op donderdag 24 maart om 15:00 uur in World Horti Center in Naaldwijk. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor kosteloos aanmelden via www.worldhorticenter.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.