Werper Ruben Rolvink naar Portugal

Algemeen
Ruben Rolvink voelt zich misschien wel sterker dan ooit.
Ruben Rolvink voelt zich misschien wel sterker dan ooit. (Foto: Olympus'70)

De Naaldwijkse discuswerper Ruben Rolvink zal in het weekeinde van 12/13 maart deelnemen aan de ‘European Throwing Cup’ in het Portugese Leiria.

Er zijn in totaal zes atleten voor dit evenement geselecteerd door de Atletiekunie. Rolvink (19) komt daar uit in de categorie onder 23 jaar.

De atleet van Olympus ’70 is inmiddels voldoende hersteld van een enkelblessure. Het was vooral uit preventief oogpunt dat hij had afgezegd voor het NK Indoor afgelopen weekeinde. Daar zou Rolvink deelnemen aan het onderdeel kogelstoten. Deze week heeft hij voor het eerst weer met de discus geworpen. “Inmiddels ben ik weer op mijn oude niveau, denk ik”, zegt hij. Om er bijna direct aan toe te voegen: “...misschien wel sterker dan ooit”.

Afgelopen zomer werd de Westlander - als junior - Nederlands kampioen discuswerpen bij de senioren. Hij is blij met de uitnodiging voor Portugal. “Een nieuwe buitenlandse ervaring”, blikt hij hoopvol vooruit.

De andere leden van het Nederlandse team zijn: Jessica Schilder (kogel), Benthe König (kogel), Alida van Daalen (kogel en discus, U23), Sven Poelmann (kogel) en Mattijs Mols (kogel, U 23).