Westland Verstandig wil niet samen met ‘ongeleid projectiel’ Forum voor Democratie

Algemeen
Peter Duijsens
Peter Duijsens (Foto: WV)

Nadat eerder al D66, GroenLinks en CDA aangaven niet te willen samenwerken met Forum voor Democratie, heeft Westland Verstandig nu ook de deur dichtgegooid voor de partij van lijsttrekker Jasper van der Voort. Aanleiding is het uitblijven van een veroordeling van de Russische inval in Oekraïne.

Lijsttrekker Peter Duijsens van Westland Verstandig: “Baudet van Forum voor Democratie steunt Rusland, spreekt over een ‘Rusland virus’ en ‘Rusland hetze’ en verheerlijkt in het openbaar Poetin.” “Dit kan echt niet! Het ‘Westlandse’ Forum voor Democratie distantieert zich niet van dit standpunt en deze houding van haar leider. Niet alleen verkeerd, maar ook een klap voor al degenen die slachtoffer zijn van het oorlogsgeweld en leed: de Oekraïners en Westlandse tuindersgezinnen die hun broodnodige inkomsten zien wegvallen!”

WV sloot op voorhand geen enkele partij en hoewel samenwerking met Forum ‘lastig en onmogelijk’ werd geacht, gooit de partij de deur nu definitief dicht. “Met dit soort ongeleide ‘projectielen’ mag en kan je niets mee en dat moet je ook zeker niet meer willen”, aldus Duijsens.