FC Westland wint oefenwedstrijd van Nederlands Dovenelftal

(Foto: FCW)

De zaalvoetballers van FC Westland wisten op de KNVB campus in Zeist met 2-4 te winnen van het Nederlands Dovenelftal. Het doventeam is in voorbereiding op het kwalificatietoernooi EK Zaalvoetbal in België 18 t/m 20 maart. Het Nederlands doventeam is ingedeeld met België, Zwitserland en Ierland. En het hoopt in mei ook het WK in Brazilië te spelen.

Na het Wilhelmus in gebarentaal, had FC Westland in de eerste helft het overwicht in balbezit, echter was het het Nederlands Dovenelftal dat kort voor rust uit een corner de 1-0 wist binnen te schieten. In de tweede helft wist FC Westland beter om te gaan met de kansen en ruimte die zij kregen, wat al snel resulteerde in een 1-2 voorsprong door treffers van James Dhanai en Rafik El Ousrouti. De wedstrijd werd afgewerkt volgens de UEFA regels, namelijk met 2 keer 20 minuten zuivere speeltijd en met een 10 meter trap na de 6e overtreding en elke overtreding daaropvolgend in één helft. Dit leverde FCW twee 10 meter trappen op, echter werden beide gemist. Het was Melvin Vissers die na een goede aanval wel het net wist te vinden (1-3). Lichte verslapping aan de Westlandse kant zorgde voor de aansluitingstreffer van het Nederlands Dovenelftal. Kort daarna was het Mounir Faloun die 4e treffer binnen wist te schieten achter de Westlandse keeper van het doventeam Joos de Kiewit. Een 10 meter trap kort voor tijd voor het Nederlands Dovenelftal werd gestopt door keeper Houdeyfa Boutasgount en zo stapte FC Westland verdiend als winnaar van het veld op de KNVB campus.