36 NLdoet-activiteiten in Westland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Oranje Fonds / Marco de Swart)

Komend weekend zijn er 5500 activiteiten in het kader van NLdoet. 36 daarvan zijn in het Westland.

Er worden high tea’s georganiseerd voor kwetsbare doelgroepen, uitstapjes ondernomen met mensen met een beperking, dorpshuizen opgeknapt, buurttuinen lenteklaar gemaakt, taallessen gegeven aan nieuwkomers. En dit zijn maar slechts een aantal van de vele activiteiten waar deelnemers uit kunnen kiezen.

En dat is nu juist wat NLdoet zo waardevol maakt, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten: “NLdoet draait om klaarstaan voor elkaar. Deze twee dagen geven iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. De talloze activiteiten laten zien dat vrijwilligerswerk veel verschillende vormen kent. Of je het nu leuk vindt om contact te leggen met mensen of juist om de handen uit de mouwen wilt steken, er is voor ieder wat wils. We hopen dat iedereen die meedoet ontdekt hoe fijn het is om ertoe te doen voor een ander. En dat ze daardoor vaker aan de slag gaan als vrijwilliger. Want al die organisaties in ons land die afhankelijk zijn van vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen in de samenleving en dat niemand er alleen voor hoeft te staan.”

Wie zich nog niet heeft aangemeld voor een NLdoet-activiteit kan dat nog altijd doen, tot op het laatste moment. Via NLdoet.nl zijn alle activiteiten en contactgegevens van organisatoren te vinden.