Kennisavond: energie besparen

Algemeen
Westlandse Energiecoaches helpen u bij het verduurzamen van uw woning.
Westlandse Energiecoaches helpen u bij het verduurzamen van uw woning. ((Foto: PR))

Westland Woont Duurzaam organiseert op maandagavond 21 maart een gratis Kennisavond ‘Energie besparen’. Woningeigenaren zijn van harte welkom van 19.30 tot 22.00 uur in de Bibliotheek ‘s-Gravenzande.

Tijdens de kennisavond wordt kennis gedeeld over energie besparen in huis. Voor elke deelnemer is er tevens een duurzame attentie om thuis direct te beginnen met energie besparen. 

De avond wordt georganiseerd door Westland Woont Duurzaam namens gemeente Westland in samenwerking met Bibliotheek Westland en groenoverleven.nu. 

Maatregelen

Zowel kleine als grote ingrepen worden besproken op een interactieve manier. Energie besparen kan bijvoorbeeld door isolatie of zelf energie opwekken met zonnepanelen, maar ook door het plaatsen van tochtstrips of het anders instellen van de ketel. Ook zijn er subsidies beschikbaar vanuit het rijk om maatregelen door te voeren.

Westlandse Energiecoaches

Westlandse Energiecoaches zijn geschoolde vrijwilligers die bewoners uit het Westland helpen als zij vragen hebben over het verduurzamen van hun huis met een onafhankelijk advies. Pieter van der Stee, Annie van de Lans, Gerard van Meurs en Theo van Tol zijn namens de Westlandse Energiecoaches ook aanwezig op de Kennisavond. 

Westland Woont Duurzaam

Westland Woont Duurzaam is een initiatief van gemeente Westland om Westlanders te motiveren te verduurzamen, zowel particulier als zakelijk. Via www.westlandwoontduurzaam.nl wordt informatie gedeeld over duurzaamheid, subsidies en vergunningsaanvragen. De toegang tot de Kennisavond is gratis en aanmelden van via www.bibliotheekwestland.nl. De plaatsen voor de bijeenkomst zijn beperkt.