Westland ‘in de race’ voor kinderoncologie

Algemeen
De Lionsclub Den Haag-Scheveningen wil met honderd klassiekers door Westland rijden.
De Lionsclub Den Haag-Scheveningen wil met honderd klassiekers door Westland rijden. (Foto: Mabel Böhms Media)

De vierde Lionsclub-rally voor het Prinses Maxima Centrum voert voor een groot deel door het Westland. Zo zit de organisatie de op dezelfde dag plaatsvindende Veteranendag in Scheveningen niet in het vaarwater en wordt het mooie Westland op de kaart gezet.

door Rianne Dekker

De organiserende Lionsclub Den Haag-Scheveningen zou op 25 juni aanstaande graag maximaal honderd auto’s aan de start op de boulevard voor de Scheveningse Pier zien verschijnen, en is nog op zoek naar een aantal hoofdsponsors. Donaties zijn altijd welkom.

Veiling met mooie prijzen

Wie naar de website www.prinsesmaximacentrumrally.nl gaat, kan via de diverse tabbladen precies zien waar zich te melden voor inschrijving, sponsoring of donatie. Er zijn vaste sponsorpakketten en de (hoofd)sponsors prijken straks op de website, de start- en finish boog en shirtjes en jasjes. Deelnemers aan de rally betalen een standaard bedrag van 495,-. Hierbij inbegrepen zijn de deelname van één bijrijder, een klein ontbijt, een lunch en een diner. Bij Joop Stolze Classic Cars in De Lier zal een tussenstop annex koffiebreak worden gehouden. De avondmaaltijd wordt genuttigd bij de Maeslantkering, waar ook een veiling plaats zal vinden. Stephan de Jong en Job Kleijn van de Lionsclub Den Haag-Scheveningen zijn enthousiast over de mooie kavels die hierbij te verdienen zijn. “Zo moet je bijvoorbeeld denken aan een tripje op het Staten jacht of een rondleiding bij Joop Stolze Classic Cars. Meer laten we even nog niet los, maar er zijn veel meer unieke kavels.”

CO2 neutraal

Hoewel er vier categorieën zijn voor deelnemende auto’s, te weten sport, tour, vintage en elektrisch of waterstof, is het motto van de heren heel simpel. “Iedereen die het leuk vindt kan meerijden”, zo zeggen ze. “Maar er zijn natuurlijk altijd de echte rally rijders, de liefhebbers, die bij wijze van spreken de landelijke rally kalender afwerken”. Van iedere auto die deelneemt wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd met het planten van een boom op een stuk land in Twente, door de heren nu al liefkozend ‘Lions bos’ genoemd. De Prinses Maxima Centrum Rally heeft de ANBI-status.

Ruim ton per jaar

De rally is de opvolger van de bridge drive, die de Lions clubs in vroeger tijden organiseerden voor het goede doel, waaronder de Voedselbank. “Maar steeds minder mensen speelden bridge, en het publiek werd ouder. Daarom is er nu de rally”, aldus Stephan en Job. De vorige drie rally’s voor het Prinses Maxima Centrum, georganiseerd door de Lionsclub Wassenaar, brachten ruim een ton per stuk op. Natuurlijk hoopt de organisatie wederom dit bedrag te kunnen schenken aan het nationale centrum voor kinderoncologie. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan de exploitatie van de ouder/kind kamers. Recentelijk werd bekend, dat het centrum minimaal twintig kinderen met kanker uit het door oorlog geteisterde Oekraïne gaat behandelen. “Dit maakt het alleen nog maar belangrijker”, aldus ook de president van de club Michel van het Zand, die hoopt dat geïnteresseerden zich zo snel mogelijk inschrijven. Meer informatie kan worden ingewonnen via info@prinsesmaximacentrumrally.nl.