Alfa Accountants en Adviseurs in actie voor burgers Oekraïne

Algemeen
Monique van der Pad (2e van rechts) en haar collega's gaan paasstollen verkopen.
Monique van der Pad (2e van rechts) en haar collega's gaan paasstollen verkopen. (Foto: FL)

De verschrikkelijke gevolgen van een oorlog brengt veel mensen tot zinvolle actie. Dat geldt ook voor de medewerkers van Alfa Accountants en Adviseurs in Naaldwijk. Zij hebben in samenwerking met Bakkerij vd Berg een unieke paasstolactie bedacht, waarmee ze geld in willen zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

Monique van der Pad: “Samen met nog enkele collega’s binnen Alfa vonden we dat we niet langer machteloos toe konden blijven kijken. Omdat het volgende maand Pasen is (17 en 18 april), hebben we besloten paasstollen te gaan verkopen aan onze relaties, overige bedrijven en particulieren. We hopen hiermee natuurlijk zoveel mogelijk geld in te zamelen, waarmee we het lijden van de inwoners van het door oorlog verscheurde Oekraïne ietwat kunnen verlichten. Het is misschien een druppel, maar alle beetjes helpen, zullen we maar zeggen.”

Ambachtelijk

De paasstollen kosten 12,50 euro per stuk en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Wanneer een organisatie meer dan 50 paasstollen bestelt, worden deze de week voor Pasen gratis bezorgd door een van de medewerkers van Alfa. Bestellingen tot 50 stuks kunnen van 11 tot en met 14 april worden afgehaald aan de Tiendweg in Naaldwijk. Tevens is het voor particulieren mogelijk om zonder bestelling vooraf een losse paasstol te kopen bij ons op kantoor. Dit kan vanaf 5 april.

‘We produceren de paasstollen tegen kostprijs’

Ruben van den Berg van Bakkerij vd Berg was meteen enthousiast toen hij werd benaderd door Monique met de vraag of hij mee wilde werken aan deze actie. “Natuurlijk wilden wij dat. We produceren de paasstollen tegen kostprijs, zodat er dus niets aan de strijkstok blijft hangen. De paasstol zelf weegt 800 gram en is vanzelfsprekend gemaakt volgens ons ambachtelijke en traditionele recept. Dat betekent dat er 100% amandelspijs in de paasstol is verwerkt. Naast het goede doel is de kwaliteit van de paasstol dus nóg een reden om deel te nemen aan deze sympathieke actie van Alfa Accountants en Adviseurs.”

Succes

Van der Pad hoopt natuurlijk zoveel mogelijk mensen te kunnen enthousiasmeren voor het initiatief. Dat betekent dat ook de medewerkers en kinderen van medewerkers van Alfa in actie gaan komen. “We hebben onderling afgesproken per persoon minimaal 10 paasstollen te verkopen. Alles om straks een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen genereren. Daarnaast hopen we dat ook lokale ondernemers hun steentje hieraan willen bijdragen. Wellicht willen zij contact met ons opnemen om deze actie tot een groot succes te maken.”

Met de totale opbrengst ondersteunt Alfa graag een partij uit het Westland, die zich lokaal inzet om Oekraïense vluchtelingen bij te staan. Ben/ken jij een partij die zich hiervoor inzet? Laat het Alfa dan weten via naaldwijk@alfa.nl. Paasstollen bestellen? Ga dan naar www.alfa.nl/naaldwijk/bestellen-paasstollen-actie en vul het bestelformulier in. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook via 088-2532450.