Zes puzzelteams door naar finale

Algemeen
Team 'Mag ik de doos' won op zaterdag.
Team 'Mag ik de doos' won op zaterdag. (Foto: NK Legpuzzelen)

Afgelopen zaterdag en zondag vond in ‘Partycentrum de Rank’ in De Lier een voorronde plaats van het NK Legpuzzelen 2021/2022. Maar liefst 360 enthousiaste puzzelfans streden zaterdag en zondag in teams van vier personen om een plaats te bemachtigen voor de grote finale die zondag 5 juni plaatsvindt.

Zaterdag slaagde team ‘Mag ik de doos?’ erin om de 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren-puzzel ‘Cruisechip’ van Koninklijke Jumbo als eerste te leggen. Het team bestaande uit twee bevriende stellen uit Rockanje wist dit in slechts 1:04:084 te doen. De tweede plek werd bemachtigd door team ‘Net dat stukje extra’ in maar liefst 3 minuten en 6 seconde later en het derde team ‘De Nieuwe stukken’ deed dit in 1:08:14.

Zondag slaagde team ‘Meiden van Van Haasteren’ uit de Lier er ook in om als eerste een plek te bemachtigen in de finale. In 1:10:45 wisten zij de puzzel ‘Zuidpool Expeditie’ compleet te maken. Daarnaast heeft team ‘Mens Joep’ uit Helmond, 2 minuten later ook een plek in de finale weten te bemachtigen samen met team ‘Puzzle with care’ die op de derde plek eindigde.

De teams die door zijn strijden zondag 5 juni in Roelofarendsveen om de felbegeerde kampioenstitel. Zij zullen een gloednieuwe Jan van Haasteren-puzzel maken, die tot aan het startsein van de finale geheim zal blijven en dan nog niet in de winkels verkrijgbaar is.