Stefan Kanters (l.) neemt het stokje over van Ton van Spronsen.
Stefan Kanters (l.) neemt het stokje over van Ton van Spronsen. (Foto: FL)

Ronde van Monster krijgt weer kleur op de wangen

Algemeen

Het was de afgelopen jaren best spannend: gaat de Ronde van Monster een vervolg krijgen na het in 2020 afhaken van de laatste drie overgebleven bestuursleden? Het antwoord: ja! De man die het evenement na het coronatijdperk weer letterlijk en figuurlijk kleur op de wangen gaat geven, is Stefan Kanters.

door Fred Louter

Nieuwe voorzitter Kanters is geen onbekende in het nieuwe bestuur. De Monsternaar was al eerder actief in het toenmalige wielercomité, dat decennialang onder leiding stond van last man standing Ton van Spronsen. “Ik las begin 2021 dat Ton er ook mee zou stoppen en dat de stekker eruit zou gaan”, zegt Kanters. “Dat kon en mocht ik niet laten gebeuren. Ik voelde het als mijn morele plicht om in actie te komen en heb mij kort daarna bij Ton gemeld met de boodschap dat ik de kar wilde gaan trekken. Dat het evenement weer in het centrum van Monster plaats zou kunnen vinden, was voor mij wel een belangrijke voorwaarde. Onder meer dat heeft mij doen besluiten om het te gaan doen, daarbij ondersteund door Ton, die naast secretaris en penningmeester, ook als adviseur zal gaan fungeren.”

Festival

Kanters moest vanwege corona wel even geduld hebben, maar dit jaar is het – zoals het er nu naar uitziet – vrijwel zeker dat de populaire wielerronde na drie jaar eindelijk weer doorgang zal gaan vinden. Om precies te zijn op 13 juli 2022. Kanters: ‘Ik wil er binnenkort meer over gaan onthullen, maar het wordt anders dan in de voorgaande jaren. De focus ligt niet alleen op wielrennen, maar ook op vermaak muziek en gezelligheid. Het wordt wat mij betreft dan ook een Cycling & Music Festival, met ruimte voor kleurrijke mensen, coureurs, muzikanten, winkeliers en sponsoren et cetera.’

Sponsoren

Zoals gemeld zal ook Van Spronsen zijn bijdrage dus weer leveren aan het wieler- en muziekevenement in de dorpskern van Monster. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de Ronde van Monster 2.0 een succes zal worden: ‘Stefan is een creatieve man, die met heel leuke en creatieve ideeën bij mij is gekomen. De basis van de organisatie is daarbij het actuele draaiboek dat hij van mij heeft ontvangen. Daarin ook alle sponsorcontacten, die hij als het nieuwe gezicht achter de Ronde van Monster hard nodig zal hebben. Onze vaste sponsoren en mogelijk nieuwe ondernemers/sponsoren kunnen zich voorbereiden op een belletje of bezoekje.’

Kleurrijke vrijwilligers welkom!

Interesse om Stefan en Ton als bestuurslid te versterken en deel uit te maken van het comité? Bel dan met Stefan op 06 48 52 41 18. Ook voor andere vrijwilligers is natuurlijk een plekje vrij. Je maakt deel uit van een gezellige groep mensen op de dag van het evenement zelf, waarin humor ook zeker aanwezig is. Meld je dus ook aan!

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Westland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Uitreiking cheques Kringloopwinkel Habbekrats Algemeen 1 jul, 12:00
Afbeelding
Drie voertuigen uitgebrand en beschadigd in Monster Algemeen 1 jul, 11:36
Afbeelding
Oranjecomité en BIZ twisten nog zonder tussenkomst burgemeester Algemeen 1 jul, 11:20
Afbeelding
Rondleiding bij Dr. Green aloë vera Algemeen 1 jul, 11:13
Afbeelding
Het gaat goed met de padden in ons gebied, behalve in Monster en Hoek van Holland Algemeen 1 jul, 09:46
Afbeelding
Gratis cursus Digisterker Algemeen 1 jul, 09:04
Afbeelding
Nieuwe algemeen directeur voor CombiVliet Algemeen 1 jul, 07:38
Afbeelding
Syl en Lin dragen ‘Appie’ over aan Romi: Algemeen 1 jul, 06:43
Afbeelding
Vrijwilligers draaien vast in bureaucratische molens voor hulp aan Oekraïners Algemeen 30 jun, 18:41
Afbeelding
Informatieavond over prostaatkanker Algemeen 30 jun, 17:05
Afbeelding
Zwangerschap geen roze wolk door stress? Vanaf vrijdag 1 juli helpt JGZ aanstaande ouders Zorg 30 jun, 15:30
Afbeelding
Tuinbouw Jongeren Westland praat over toekomst sector Algemeen 30 jun, 14:49
Afbeelding
CDA Westland steunt #MetHetOV Algemeen 30 jun, 13:57
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief