Bloemschikworkshop levert fors bedrag op: €6300 voor Oekraïne

Algemeen
Het idee voor de inzamelingsactie begon aan de keukentafel.
Het idee voor de inzamelingsactie begon aan de keukentafel. (Foto: PR)

Marja Brabander, eigenaresse van Pureflower, bedacht een bijzondere actie om geld op te halen voor Oekraïne. Met haar bloemschikworkshop wist ze een bedrag van €6300 binnen te slepen voor vluchtelingen.

De workshop vond plaats op donderdagavond 17 maart in De Veiling in Poeldijk. Het evenement werd druk bezocht: maar liefst 115 deelnemers meldden zich aan voor het bloemschikken. Ook waren er nog eens 18 vrijwilligers aanwezig om de handen uit de mouwen te steken. 

Het initiatief

“Het idee begon met een gesprek met onze dochter Tamara aan de keukentafel”, vertelt Marja. “Een vriend van haar, Ben, vroeg om kleding voor Oekraïne. Zijn vader, Arno Volkering, woont in Oekraïne en had besloten daar te blijven om vluchtelingen op te vangen en ziekenhuizen in de buurt te helpen.” Hij werkt daar voor Kubo Groep, een organisatie die kleding en goederen verzamelt en naar de Roemeense grens transporteert. Arno komt de goederen daar met speciale busjes ophalen.

“Dit verhaal raakte ons, en we begonnen ons af te vragen wat wij nog meer konden doen.” Aangezien Marja eigenaresse is van het bedrijf Pureflower, waarbij ze onder andere bloemschikworkshops organiseert, was de knoop snel doorgehakt. 

Kosteloos

Omdat haar eigen ruimte niet groot genoeg is voor zo’n evenement, besloot Marja aan De Veiling te vragen of zij daar haar workshop mocht organiseren. Dat mocht. “Ruud was meteen enthousiast en na overleg met het bestuur mochten wij deze locatie kosteloos gebruiken.” Ook werd er tijdens het bloemschikken gratis koffie en thee geschonken. 

Alice van Keitje Bloemstylist besloot ook om mee te werken aan de inzamelingsactie. Zij regelde dat Westlandse zanger Koos Jansen belangeloos kwam optreden en Paul Zuiderwijk het geluid en de beamer verzorgde. Een heel aantal groothandelsbedrijven en kwekers zegde toe gratis materialen te leveren en bakker Malckenhorst, slager Marco van der Hout en Chinees restaurant De Ster zorgden voor wat lekkers bij de koffie en een drankje na afloop. 

€6300

Alle 115 deelnemers betaalden €40 voor de workshop en konden met behulp van de aanwezige vrijwilligers en Oekraïense vrouwen, die kosteloos mee mochten doen, een prachtig bloemstuk maken. Door bijdragen van sponsors, spontane giften van particulieren en het maken en verkopen van extra bloemstukken, kwam het uiteindelijke bedrag uit op €6300. Via de Kubo in Monster komt dit bedrag ten goede aan Oekraïne. “Wij bedanken alle sponsors en vrijwilligers voor hun geweldige inzet en alle deelnemers voor hun bijdrage!”